[年少無知] 碌爆卡應該點還

212 回覆
3 Like 66 Dislike
其實好簡單 做現金分期 分36個月 一個月都係還4000

我問左分48還4600

你問邊到 佢收你1700息一個月 咁做黎做咩 我做過10萬分期 分36 一個月息都係350 你似吹水多喎

我有心上黎問
點解仲要吹水

岩岩去睇 恒生做梗分期年利率做梗4.2% 好想知邊間銀行收你15% 吹水前計下條數

你算喇 tu靚既咪貴囉
apr 3.14都有添
而家人地tu唔靚 有咁既息算係咁喇

現金分期唔會信貸紀錄而改變利率 只會批同唔批 而銀行私人貸款都無可能收15%

笑大人個口

係呀 好多財仔收30利息 15利真係好平 鬼叫樓主廿幾歲信用評級去到h咩

你問邊到 佢收你1700息一個月 咁做黎做咩 我做過10萬分期 分36 一個月息都係350 你似吹水多喎

我有心上黎問
點解仲要吹水

岩岩去睇 恒生做梗分期年利率做梗4.2% 好想知邊間銀行收你15% 吹水前計下條數

你算喇 tu靚既咪貴囉
apr 3.14都有添
而家人地tu唔靚 有咁既息算係咁喇

現金分期唔會信貸紀錄而改變利率 只會批同唔批 而銀行私人貸款都無可能收15%

笑大人個口

係呀 好多財仔收30利息 15利真係好平 鬼叫樓主廿幾歲信用評級去到h咩

銀行係咁意星展既清數plan tu ee 3-4仔 都21%起喇😂😂😂
你識唔識架...
唉我都係咁 但細數好多
幾萬蚊
但我之前有拖數 財仔都唔借比我
而家申請緊出糧户口銀行
岩岩打嚟確認個申請
講到實牙實齒咁 又講如果借到每個月還幾多
但未批 希望真係借到
唉我都係咁 但細數好多
幾萬蚊
但我之前有拖數 財仔都唔借比我
而家申請緊出糧户口銀行
岩岩打嚟確認個申請
講到實牙實齒咁 又講如果借到每個月還幾多
但未批 希望真係借到

祝你好運
唔好再拖數

岩岩借多左筆P LOAN
TU B->E
如果依家去申請多張信用卡 係咪一定REJECT

TU B->E

每間銀行都有守internal exposure..
如果你係a銀行爆左理論上係a銀行申請唔到咭
b銀行就由請到
同埋睇你draw果條loan amount有幾大
一般守番月薪18倍內(p+i)就ok
唔好問渣打,渣打批得小,

你問出糧銀行或恆生,手鬆d,

試過借HSBC,唔夠3個鐘批左,但我係借錢裝修屋企!
樓主你留意下啲卡數一筆清啲promotion
P loan一般做月薪8-10倍
清數就可以上到18-20倍
息口好睇你收入、年齡、咩公司、tu grade
見上面有巴打話銀行咁貴係吹水真心笑左
你低grade、喺細公司打工息口已經貴到highhigh

之前都有回過下post講幫屋企還債問題
以前tu grade唔靚份工唔靚公司細
銀行月平息之前我遇過最高嘅係1.54%
轉左工之後人工差唔多但係上市大公司
同一間銀行 同一個tu grade(gg), 月平落到去0.43%
講緊係清月薪19倍

巴打快啲搵啲相關資訊睇下
我之前番多份工還左十幾萬
仲有三十二萬左右就清晒屋企啲債務
你加油啦

同一間銀行 同一個tu grade(gg), 月平落到去0.43%
講緊係清月薪19倍

你加油啦

我批過最貴都係1.47%月平息..你竟然試過1.54%

講緊係清月薪19倍

你加油啦

TU B->E

每間銀行都有守internal exposure..
如果你係a銀行爆左理論上係a銀行申請唔到咭
b銀行就由請到
同埋睇你draw果條loan amount有幾大
一般守番月薪18倍內(p+i)就ok

唔該哂
做G
ME幫襯
PM ME

講緊係清月薪19倍

你加油啦

講緊係清月薪19倍

你加油啦

借朋友AC上黎問下

90後
月薪萬頭
年少無知
而家加埋息爭緊14萬卡數

想借錢一筆過還曬D卡數, 再分期還錢
去銀行問過 佢話好難做咁大筆私人貸款比我
只能夠套信用卡剩餘limit現金分期咁樣做
係咪真

銀行卡centre一定咁做大約0.5息
你張於幾大limit?爭成14萬咁多?!
一個月有幾多錢淨?諗辦法開源節流啦
借錢(包括現金套現)嚟還錢好危險,一定要搞清楚到最後要還幾多,仲有打死都唔好借財仔

問過銀行
佢話現金分期咁計, 用剩低果3萬limit黎借
借3萬, 還返落戶口
再借3萬 再還落戶口
重複4次 就借到12萬

類似咁

咁樣罰息都有排 個sales有4張單
借錢(包括現金套現)嚟還錢好危險,一定要搞清楚到最後要還幾多,仲有打死都唔好借財仔

問過銀行
借3萬, 還返落戶口
再借3萬 再還落戶口
重複4次 就借到12萬

類似咁

你借左三萬..又何來仲有三萬limit借下一次三萬..

借左3萬,
拎呢3萬去還卡數
咁14-3=11萬
14-3-3-3....
咁樣wor

佢係咁同我講

痴x線
得既話D人唔洗燒炭
你邊張卡邊間銀行?
佢有你記錄睇下佢
可唔可以做到十四萬36期啦

渣打
我去渣打問佢係咁講...

佢計條數比我睇
就係
我借14萬, 分48期每個月還4600左右

14萬48期每期4600即係24厘息
銀行擺明搶錢啦
有無第二條路行?
公司借/朋友借/屋企借

問過銀行
借3萬, 還返落戶口
再借3萬 再還落戶口
重複4次 就借到12萬

類似咁

你借左三萬..又何來仲有三萬limit借下一次三萬..

借左3萬,
拎呢3萬去還卡數
咁14-3=11萬
14-3-3-3....
咁樣wor

佢係咁同我講

痴x線
得既話D人唔洗燒炭
你邊張卡邊間銀行?
佢有你記錄睇下佢
可唔可以做到十四萬36期啦

渣打
我去渣打問佢係咁講...

佢計條數比我睇
就係
我借14萬, 分48期每個月還4600左右

月平息1.2%姐...除非你tu hh grade樓上 如果唔係合理

好X過月月min pay啦
上廿萬就番唔到身家啦

我都係咁諗

根本比人呃 4600 36個月 搞點
利申:匯豐

我問左分48還4600

我有心上黎問
點解仲要吹水

都話渣打....

恒生一定比唔到36期
渣打擺明係鋸鳩佢
佢心諗有本事去第二間借

我問左分48還4600

我有心上黎問
點解仲要吹水

都話渣打....

恒生一定比唔到36期
渣打擺明係鋸鳩佢
佢心諗有本事去第二間借

一方面覺得樓主好陰公
另一方面又好多謝樓主,無樓主就唔會有信用卡優惠

TU B->E

仲申請?咁樣只會泥足深陷。

TU B->E

仲申請?咁樣只會泥足深陷。

其實我財務情況OK既
只係一直都有keep住借開p loan買股票/抽下新股 (因為計番平過出去做margin)
唔識理財就一定要學
信用卡比你係一個方便
唔係比你㩒錢出黎用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞