[年少無知] 碌爆卡應該點還

212 回覆
3 Like 66 Dislike

我就唔信有人會建議債仔用卡數清卡數
仲叫你用同一張卡

於債仔同個sales都無so

就算你個底花到連十零萬p loan 都借唔到
佢都會叫你搵擔保
即係用人地名借

冇錯,正常你搵返出糧 acc 銀行冇話借唔到,仲要只係月薪十倍左右,如果可以搵埋擔保就更加易做,借到清哂舊數 cut 埋張卡,幾年後又一條好漢。

佢無提議我咁做
但我唔敢周圍問,驚留底
唔休息
打多幾份工
有錢就拎去還
唔好諗埋咩賭錢炒股 偏門野
衰多幾錢重
家用有咁少比得咁少
你自身都難保
除非你屋企人差人條數仲大過你啦
上面講咁多都無用
以後踏踏實實做人
咪鬼再碌卡啦
真係搞唔掂先搵債務重組
可能有用既
祝你好運啦
仲有就係數主係咪經常過期還款,因為呢 d 都會向環聯有哂 record。

仲叫你用同一張卡

佢都會叫你搵擔保
即係用人地名借

冇錯,正常你搵返出糧 acc 銀行冇話借唔到,仲要只係月薪十倍左右,如果可以搵埋擔保就更加易做,借到清哂舊數 cut 埋張卡,幾年後又一條好漢。

佢無提議我咁做
但我唔敢周圍問,驚留底

咁你問𠴱間係咪你出開糧𠴱間先?

仲叫你用同一張卡

佢都會叫你搵擔保
即係用人地名借

佢無提議我咁做
但我唔敢周圍問,驚留底

咁你問𠴱間係咪你出開糧𠴱間先?

信用卡果間
因為之前做過同而家間公司都用支票出糧
連登真係多財仔搵食...
搵得雞粹咁多都仲咁大使 比少少理財觀念好唔好 俾完家用冇錢就慳啲使啦仲出街買嘢幫人出iphone

14萬買個教訓 祝你早日還清條數
樓主買乜撚野買到14萬

自己還 min pay啦 撚屌
樓主買乜撚野買到14萬

同問

自己還 min pay啦 撚屌

我又唔係話你
係tg我果d人
樓主買乜撚野買到14萬

好多都係息
好傻仔
樓主買乜撚野買到14萬

好多都係息
好傻仔

起碼還36 期,起釘 還到傻
我都試過 不過少你兩三萬
又係一開始借錢 借左兩萬 最尾變左十幾萬
俾人屌到仆街 以後都唔會用信用卡 知道自己控制唔到
搵得雞粹咁多都仲咁大使 比少少理財觀念好唔好 俾完家用冇錢就慳啲使啦仲出街買嘢幫人出iphone

14萬買個教訓 祝你早日還清條數

呢條數都唔算大教訓,向網上見過有 d 醒目仔月入唔過萬都欠四五張卡數加街數。
冇計啦 樓主又要比家用 又要洗錢
唔撚會同屋企人講架
垃圾
其實好簡單 做現金分期 分36個月 一個月都係還4000

我問左分48還4600

你問邊到 佢收你1700息一個月 咁做黎做咩 我做過10萬分期 分36 一個月息都係350 你似吹水多喎

我問左分48還4600

你問邊到 佢收你1700息一個月 咁做黎做咩 我做過10萬分期 分36 一個月息都係350 你似吹水多喎

渣打

我問左分48還4600

我有心上黎問
點解仲要吹水
上黎問就嘥氣 你明知落街就有公司答你 咪打算扮可憐借錢
連登真係好多垃圾

我係講緊屌樓主果班

樓主,你依加剪咭再去搵財仔借一筆分36又好,48又好,慢慢還,一定搞得掂
係男人就唔好搞到屋企,自己搞掂

要靠屌樓主拎存在感
一d建設性既答案都無

不過都有d深入到叫樓主注意下屋企情況
連登仲有得救
14萬好快搞掂姐,利申,還過一球

多謝你

我都覺得係
會努力還錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞