數碼暴龍玩具討論區#34

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
伏撚到癲
嘩屌呀
咁先至ghetto
已經好貴 唔好加埋潮物光環落去
粉俠傳都唔識 我細細個就睇啦
咩嚟。。。
香港勵志漫畫家作品 每次出書都賣曬
而家隨緣進化
覺得佢呢家係響度試水睇下育成機學哥池咁出彩mon會唔會返生,賣得好就會好似擠牙膏咁將磚頭3-5同超代1-5逐部出color復刻,甚至久違出color mon新世代。所以出color機我一定撐 當年哥池都係賣到就黎摺個陣出color 爆紅佢先主力狂推color新機同投放勁多資源落動畫度
問題係老餅先會買,𡃁仔邊會玩呢啲老屎窟嘢
+1 ,反正都係一支公咁玩,響街隻秋此情不再
又要少貨又要四五舊水一部,真係得fans先會特登買,邊會有大眾街客

以前返學補習一定有人同你一齊打
好似以前細路仔嗰陣時咁
當街問人有冇暴龍機
佢D動畫搞唔掂呀嘛,哥池之前一樣都係老餅絲巿場,跟住翻出返動畫打細路巿場。但Digimon呢家D收視最高都得返2%,平均得0.7%,仲要變左朝早九點晨間檔,DLLM邊會有細路咁早起身睇到。

仲要推手環,但手環真心育成感唔夠重,同埋老餅邊有時間做運動
直頭係掛響腰度已經會有人搭膊頭。公園一定搵到人打

講起動畫,上一套太一重啟我覺得本身可以俾啲爸爸同小朋友一齊睇,再吸啲新粉
點知…劇情好唔好唔講,行銷好撚奇怪
有乜理由最keyitem 架暴龍機放魂限
就好似幪面超人個主角變身器放魂限唔放街咁,完全奇撚怪,又無乜小童向玩具出
今套好啦,主角暴龍機放街賣啦
但主角伽馬獸嘅產品十隻手指都數得晒,三隻主角出隻毛公仔都要限定
都睇得出Bandai對呢個品牌唔樂觀
(另外我覺得有啲劇情恐怖到over左都嚇走唔小小朋友)
跟係呀,Bandai真怕L左架,以前01-03全部野加埋係有過百億yan 銷量,合體戰爭都還好,都有1億幾,但大門大個套即頭部ic d人講到幾好玩都好,個陣d 銷量慘情到笨大係無公佈過套野賺幾多,應該蝕到仆街。
佢呢家套Ghost Game其實幾好睇,D數碼獸又討好,但賣個策略又係勁L奇怪,仲要竟然新手環唔出美版,應該係動畫收視太慘情唔敢搏
其實如果真係有心去run依個品牌,唔係淨係播一套動畫,然後冇任何商品去support

以隔離拉打為例,除左照顧有一定年紀嘅fans外,仲會用其他產品線去吸新fans,例如蛋糕、零食、小玩具,務求全方位打入小朋友市場
你舉啲例子全部都係親生仔,數碼暴龍唔係Bandai親生仔,冇得咁樣比較
今代速度好啲
20th快到成日失誤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞