數碼暴龍玩具討論區#34

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
食炒啦
現貨派街有機會平左既 雖然機會比較低
突然諗起關於數碼暴龍卡街機嘅童年謎團

日本嗰啲無barcode卡係點樣嘟架香港果陣應該無出到
冇barcode嘟閪咩,仲要問
小弟想入坑買幾部20週年機同屋企人一齊玩
想問下4款20週年機具體有咩唔同?
大家會推薦邊款?
假設你講磚頭機
除咗顏色唔同基本上九成一樣
ver revival 有雪櫃用 會易玩啲 不過而家好似唔係咁易揾到
明白,唔該ching
4款20而家天價
定你係指買美版?
4款機養既line有少少唔同
其中二款可以通信交換合體Nova
https://humulos.com/digimon/dm20/exclusives/
我唔識分美版/日版
見carousell有啲盒係中文係唔係正版?
好似X/Z比較多人選擇
我想揀一款可以同朋友交換/對戰
有中文貼紙只代表佢係代理版
香港日美都有代理
睇包裝 美版係成個方形紙盒 日版就係一個透明膠索印住個大頭
順帶一提 dmx 唔建議買日版 佢個mon fkup左
暗到好難睇 要玩就玩美版
當然你可以買黎收藏 日版包裝係幾靚仔
指Dmx ver.1 即係紅黑機同藍白機個代
超代20/Z係唔係只有日版?
Google search都只有日文/中文包裝
係 而且魂限黎 炒價
而家有冇機會買得返美版D-ark
早幾年搬屋唔見左
即刻諗起我部超龍1.5
全新未開
今晚返去拆電先得
無事既無事既
以前細個落文具鋪就有得買…而家要食炒價
Pendulum 20應該最貴 特別係紅蓮同墮天版 部機好睇 同磚20一樣 養2隻 tag battle 但無cut in 大頭
Pendulum Z 就有成6部 Z1 Z2 但其實得Z2既virus buster特別貴 其他都應該300左右有交易 全部有cut in attack對戰 有白帝 奧米加 金剛武神 last evolution
呢d人氣究
1.5係咪即係透明有天女獸個部
好可惜當年本咸濕仔買唔到

咁平

我細個第一部數碼暴龍綠色透明超1.5
依家未開個部係純透明
依家仲有冇邊度可以維修暴龍機
壞乜先 爆moon搵部舊機換落去就係
前題係你要有唔要既舊機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞