阿媽係咁叫我俾家用

710 回覆
3949 Like 1056 Dislike
3000仲想點
鬼叫你唔識投胎咩 快快手刷多次啦
月入萬幾2萬 搬出去住?
屌閪book酒店 staycation 仲平啦
小朋友,三千包食包住,洗衫煮飯家務樣樣都唔洗點自己搞抵到傻啦到你再大個d出到黎就會明
小弟我細個外國讀書,之後就長stay係外國,水電煤屋租樣樣都係錢。入不敷支咁滯。仲要收工攰到只係想係屋企瞓覺。瞓醒第二日又要準時起身返工仲未計有時OT到好夜。不知幾想有屋企人係身邊幫我搞好屋企所有嘢收工返屋企有飯食,又唔洗自己執其實你好幸福㗎啦,好好珍惜下啦
乜野養兒防老乜野家用
呢個case好明顯係叫佢比自己嗰份
唔想比咪搬囉 出到黎做野仲要人養?
定係老豆老母要繼續養你養到你死為止先唔叫中國人 唔叫華人思想
咁你咁柒叻就搬走lo
3000都要開post

你當你老母乞兒?
呢個真係乞衣仔
喂出去住就有得拗
同住就速速磅唔好兩頭望
起碼養到樓主百年終老啦,生得出就要負責到底
調返轉追佢零用
以為上連登 屌「俾家用」 就一定會獲得認同
佢寧願你搬都一定要俾咁多?
比2000 得閒請佢地食好西
從未見過一眾連登咁孝順
唔認同啊
就算我有小朋友都唔會要求佢地第日養我
但係宜家講緊係樓主咁大個人負翻應有責任姐
搬出去咪唔洗比lo
咁大個人有收入係咪應該要負翻自己責任
3k呢個數真係分分鐘佢老豆老母養翻佢
三千真心唔係好多.
你啲小農基因好強大
送柬埔寨好d, 個邊環境好d
又可以學到野
你啲思維言論咪就係一舊垃圾廢老囉
我有講過我住屋企咩
我16歲已經自己一個住大學都係自己供自己讀
咩叫比返自己個份?
佢無得揀自己唔出世
調返轉你要生就要預咗養到咁大
大咗佢養唔養你係取決於佢唔係你
佢都可以再生下一代
唔通佢養緊個細仲要養埋你?
suppose係你養佢唔係佢養你因為佢係你後代
你有責任養佢佢唔一定有責任養你
你成個邏輯都錯撚晒
因為係生果個有權決定下一代出唔出世
你養佢係對選擇生佢呢個決定負責任
你係咪弱智?
如果佢老竇老母仲要唔等錢洗咁就更加on9因為佢原本就無責任比返錢你
個決定係生果個度
乜撚野養到佢咁撚大係比返養你既錢佢?
唔生唔洗養添
所以咪話你啲因果關係錯撚晒囉
不過廢柴係無腦架喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞