阿媽係咁叫我俾家用

710 回覆
3949 Like 1056 Dislike
父母唔洗你養, 你又唔想比家用,咪走咯!Fair deal
之前佢地欠你幾多都好,話晒都養到你咁大可以自己出黎揾食,仲想點
唔想比自己搬出去住囉
佢話比嗰3000,睇下可以做到D咩
唔想比咪自己搬出去住
痴人住又唔想比錢,cheap撚過中國人
3000 蚊都要問我拎 咁大個人都幾撚廢
好簡單問心個句,你覺得個屋企你有冇份先?如果冇,咁你咪一毫子都咪撚俾,搬出去住囉。覺得有份嘅,當係分擔下俾返自己個份錢囉,水電煤都要錢架...
3000 你老母算錫住你個仆街仔

18000 賣車已經知你on99
點都一定要比
無可能唔比掛
而且比三千都好正常
叫你比八九千就真係太多姐
24000一個月就咪L學人買車養車啦
搵皮幾嘢玩車定玩自己
係無錢學人買車先真正ON9
見到你話想買車好難幫你
皮費係廣東口語
書面語可理解為營運成本
有時問人地檔生意為唔為到皮
樓主個case番工皮費即係車錢飯錢番工衫褲等
其實3000都唔好多姐,你都搵24000。最多自用21000少少錢唔好咁啦
搬出去住, 同父母脫離關係
咁咪自己想點就點
陳百祥式睇留言
就算收埋老豆老母層樓,搬過去住,兩老叫樓主俾幾千家用,分分鐘樓主都會話唔想俾
咁撚廢仲痴屋企 正賤種
又係啲憤世嫉俗啲廢物你都係華人,咁不滿快啲quit game囉
我搵萬八俾千五,老母係外國番黎先一次過比

樓主好慘
sor 錯手正評左 18歲要出來做野自問屋企曾經比唔比得夠資源你同比唔比到正確價值觀你上進 冇就算鳩數 留錢比自己改變未來。
你睇下你個弱智仔擺明你父母都係垃圾 你先咁二元思維
你點肯定我係華人? 我係華人又點?一定要好似你咁柒?你唔係獨立個體嚟?
唔撚走又點?

佢地唔收 就代表你都唔可以收返佢地欠落既野?

話係一家人又咁撚到咁多上下階級制度 又咁多利害計算

餵大一個人真係咁偉大?
佢地大可以擺你去孤兒院架喎 因為冇擺所以感激?

咁你宜家既年紀體力 應該赤手空拳都打得死佢地 佢地係咪要因為你冇咁做要感激你?
搬出去住咪唔駛俾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞