阿媽係咁叫我俾家用

710 回覆
3949 Like 1056 Dislike
你只係交返自己個筆洗費18歲仲要人養?
係我就脫離關係搬出去3000不如去搶
駁唔到
我會即俾,兩年後再檢討!
搵得2萬幾 3千都唔肯比。 屋企人搵得多過你等於無條件養你架?有本事咪出去租個床位,平過3千埋單囉
咁多垃圾奴隸嘅話知佢死咩樓主 收得家用嘅都唔方好老母啦
收皮啦
生得仔就應份要養架啦
生個決定權係佢自己度唔係係個細度
個細係無得自己揀唔出世
要問自己後代拎返錢幾撚垃圾吖你話
生唔起當初就唔好生啦𨳒
係你後代定你奴隸呀?
你養佢18年佢要養足你40年?
咁又公平咩?
去到憎嘅地步都出咗去住啦
咪撚咁肉酸啦 $3000 你出面屎都冇舊啦
問多句、樓主、樓下停車場月租幾錢?
除開個日先$100
其實唔係睇你搵幾多 係睇你用左屋企幾多
當你屋企有3個人 將所有生活費加埋除3就得
唔好講咩外國人唔洗比家用 外國人畢完業就要搬走出去自己住 你可以自己試下 睇下3千搞唔搞得掂
之後要揸車搵食所以先至買車 學車買車牌費改車我都想要自己俾唔係好想靠屋企人俾晒。 屋企人搵得多過我幾倍 所以先至唔想比3000
通常ed父母都係由細到大孤9寒唔投資落仔女身上,甚至冷漠,少關愛少家庭樂,一味識返工,食食食,飲飲飲,無支援無教導無引導,總之咩都唔識大條道理咩都唔理,對出面D親戚朋友就豪氣萬千,對人地D仔女或者子侄就關懷備至,送禮送物,自己仔女就一毛不拔,講到有飯你食有床你訓就係天大恩賜,到D仔女大個,連大學都讀唔起,出來捱先知巳輸人百十幾個馬鼻,仲吹佢含辛如苦捱大你,係咁壓祚你微薄收入,你就明佢地幾咁卜佳,後尾我自資大學畢業,捱到如今還不錯,都唔會比多佢地
生著你呢D仔真係慘
垃圾P牌真係唔使睇,屌鳩佢就得
搬出去啦仆街仔
唔想畀咁多咪話即刻搵份低人工/辭職做廢青玩攬炒囉
有都係唔洗比
我老竇老母無你老竇老母咁垃圾要靠個細既養
殘廢咁自己無手無腳架?
自己無plan退休要人養咁仲唔係廢柴?
咁調返轉你無咁好命20歲就死撚咗無人養咁佢係咪即刻訓街先?
咁既然唔係憑咩要剝削個後代先?
3000 算抵
不過記得唔好講自己轉工升職加薪
樓上話要比既家用既全部都係老屎忽呀叔嚟
新一代既全部都唔興比家用 00後梗係淨係顧自己架啦 仲比家用唔洗儲下錢咩
我反而想知大家搬咗出去住仲會唔會俾家用
認真答
完全唔關你住公屋定私樓事

你會長大 同時佢地都會老
有能力既
咪當請佢食餐飯又好買野食都好
佢地又唔係等你三兩千開飯
心意黎姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞