阿媽係咁叫我俾家用

710 回覆
3949 Like 1056 Dislike
咁唔計架車拎你3000千都唔係好過份姐,屋企啲野你又有份用、有份食。怪就怪自己投錯胎
唔想比咪出去住
3000蚊算好少啦,咁都唔肯比
夜晚煮你飯買餸唔洗錢?
兒子真好
3千蚊已經好少,我以前人工10k都無都照畀3千
你免費住左18年,家下叫你分擔下水電煤都唔肯
負評唔係想揀唔畀家用,係畀太自私嘅樓主
3000元家用就唔捨得比, 買車就捨得?
你覺唔覺得自己有啲自私呢?
工又屋企人幫你搵 住食又係屋企比

人工多左都考慮果3000比唔比

簡單d 老母叫親戚比21000你 3000比老母 搞掂晒

18000+到24000 有幾多工可以加咁多
窮到咁學人買車
當公屋3000蚊租,當一家三口每人1000,水電煤每個月500
食好少少1500,又有人做家務,間屋乾淨係唔過份嘅,睇你點睇
朝頭早18000 夜晚返散工
賤種黎 凳你老豆老母可憐
你搵得都唔算好低 俾3千都諗咁多
一個月你食屋企 果度都洗左
送佢地去老人院
屋企人錫唔錫你 買電話呀果啲邊個比錢?
兩老有工作能力
根本唔應該俾家用
家用俾嚟係為乜?
完全係資源錯配、短視
拎呢舊錢去進修、投資、買樓、娛樂
都好過俾家用

呢度咁多人屌鳩你
係因為佢哋骨子裏都係中國人,華人思想
覺得唔俾家用就係不孝

自己想點就點,人人背景都唔同
有冇人話李澤楷唔俾家用李嘉誠係有問題?
生個仔出嚟唔應該榨取下一代嘅生存空間
自己搞唔掂,學咩人生仔?
連登仔又成日口講窮人生仔正仆街
到真係發生呢啲情況
啲小農DNA又出曬嚟
揾得雞碎咁多就唔好揸
一陣炒到返唔到工仲要賠對家就真係唔駛俾家用
自己返工比 舊果部12pro max 俾咗屋企人
支持你唔俾
不過你要自己出去租屋食自己
3000都唔俾但又係度食住咁同老豆老母仲養緊自己有咩分別
冇點咁得啦你都係想有人支持你唔俾姐
你係見屋企人搵得多 覺得唔應該三千都要同你計較學車買車都係其次
下次直接話唔俾囉
其實三千真心唔多 食同住都唔止呢個價
自己出去住過就知
$3000好少咋喎
你咪老實同阿媽講話因為儲緊錢要考車牌,問佢2500得唔得。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞