阿媽係咁叫我俾家用

710 回覆
3949 Like 1056 Dislike
其實點解要跟人做法先?垃圾 以偏概全?

樓主屋企又唔係窮 當初點解有養兒防老 都係因為中国人廢 皇政垃圾先衍生出嚟既文化

宜家樓主父母又咁富有 點解仲要俾?
還返以前養你既費用

辛苦你喇有咁既腦袋
3000你泊車都唔夠 學人玩車
你都戇撚鳩
18歲之後我唔係我老豆老母個仔?
佢點解唔撚洗養
你個腦生咗係屎忽到?
樓主住屋企食屋企3000蚊叫俾番生活開支,乜撚野養兒防老……..為鬧而鬧on99

祝你第時個仔女變曬隱青到40歲都唔做靠屋企養,你到時唔好屌喎
搬出去自己生活啦仆街仔!
因為得3000又包,又有人做家務
如果公屋冇食冇房冇人做家務,真係俾個床位+水電煤算,1500都俾多
$3000良心價啦 仆街仔
試下自己出去租間劏房住囉
咁我又想問 父母欠仔女嘅又使唔使還?

其實樓主有疑惑得嘅 都證明父母唔係真係對佢好好

一直做成既精神損失 機會錯失 諸如此類 又使唔使計返足?相信哩啲大部分人都一定俾華人父母虧待過唔少吧 咁多矮撚 腦容量又細 應該精神上都唔富足先會淨係識諗錢唔錢

我啲仔女廢唔廢 我都唔會要佢地俾家用囉 佢地係度住用得幾多?日日返工都朝9晚6

自己養老搞唔掂你就唔好學人生喇垃圾
自己唔問仔女攞,但係唔代表啲人聽到家用呢樣嘢係咁反感。
搬出去
3000都唔俾 ? 你都幾姑寒
皮費即係咩費?
用嗰3000蚊搬出去啦
洗鬼睇佢哋面色咩
樓主發埋悔氣真係好肉酸好小家
成個3,4歲細路番學隔離位唔同自己玩而係發脾氣咁
3000車場都唔撚夠比啦 學人養車
咪話唔係要你還番以前養你 係講緊叫自已養自己
搵18000學人買車 唔怪之得條路日日都咁塞
搬出去囉笨柒
懷疑假膠

邊可能養到一條友咁垃圾

書又讀唔成,工又要屋企人幫手搵
人工有18k-24k咪執閪到

交3k都咁撚多嗲
比啦
呀媽知你辛苦 D錢都係用返黎 整野俾你食
煲下湯姐
3K都唔係多啦
三千都叫家用

蝕養你成世先叫盡咗父母責任、唔算養兒防老
想當年搵第一份長工14K都俾4K老母....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞