英國人Lunch食「3 pound meal deal」文化

975 回覆
373 Like 43 Dislike
住gage? 聽d朋友講 myhome開左20年
好黑心
食物敏感係會無命,如果唔檢查清楚係會害死自己同間餐廳. 有好多野唔一定有下一次
香港我無聽過有人驗

700萬死左幾多個?
我係澳洲都係咁
你只可以話一個post睇到邊啲人根本唔喺英國
co-op 真係好撚西
工黨旗下啲企業
講就合作,實質都係搵銀至上

開club card啦,平£0.5
蠶豆症聽過啦掛
食錯真係死人架
賣自己Mead deal preference 去換£0.5
抵唔抵就自己決定

事實上香港真係無人特登驗食物、皮膚過敏

澳洲我就知驗呢D常見
咖啡一杯3鎊差唔多,香港都唔只咁既價
但講緊croissant都要3,4鎊真係幾誇張
呢樣野冇咩成本,仲好似係英國算係common food?
冇去過唔清楚,不過消費都幾恐怖,是咪冇窮人
仲要係肥上瘦下
坐OFFICE咁多年黎都唔知做過啲乜就坐喺度收錢
唔好話超市壽司
試過喺kokoro買咗盒加洲卷
以為係吞拿魚

食落去紅椒嚟
基因強大到meal deal都 阻擋唔到發育
早餐又好似唔夠日本人健康
真心想知佢地3餐係點玩

我太weak 頹極都要叮叮加meal deal 蛋 加redbull
香港有蠶豆症嗰啲人一定知自己有事
出世嗰陣就會驗過/查遺傳病歷

你唔知咪代表你冇囉,好事黎
去開間兩餸飯搶客有無得諗?
呢度搵呢度使
咁諗感覺就同香港差唔多
Croissant香港咪一樣廿幾三十蚊
英國最底時薪有£9.50 (定係£9.90?),
其實計返一個meal deal£3 其實唔算貴。
蠶豆症是香港最常見的新陳代謝遺傳病,以男性患者居多。根據香港衞生署數字,每100名新生男嬰中就有4至5人患有蠶豆症;每1,000名新生女嬰中則有3至5人患有此症。科學家更估計全球多達4億人患有蠶豆症。
https://www.otandp.com/zh-hk/%E5%81%A5%E5%BA%B7%E8%B3%87%E8%A8%8A/%E8%A0%B6%E8%B1%86%E7%97%87
係喇,出世就會驗血
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞