中國女人嫌棄港女衣著超hea 4大打扮難融入:名牌袋都冇、死氣沉沉!

899 回覆
68 Like 1128 Dislike
係因為批評既係支那人姐
你試下係架妹 大把連登仔自動加入串埋港女一份啦

既有偏見已經覺認為支那女人就係好撚cheap唔值錢
吊左都覺得無面
試下吊左個架妹 周圍同人講覺得好威啦

Btw 但其實架妹都好撚cheap 不過人地日本人PR做得好
唔好玩啦,中環金鐘銅鑼灣個班點會係求鳩其,求鳩其快靚正嘅係uniqlo個班呀
以前讀書果陣班支那人好刻板印象
覺得港島有錢九龍新界就窮
結果個住九龍塘嘅fd俾人當窮撚
我港島垃圾區就俾班支那雞姣
無絕對wo哥仔 講比例上姐 個個中環人咩
唔識欣賞
我覺得係因為架妹嘅造型普遍真係有執正
而大陸人普遍係無執,或者執啲唔執啲

唔關偏見事,呢點係事實

人地架妹小學雜誌已經有教初階嘅化妝(遮瑕/唇膏/油指甲)
大圓框金絲眼鏡一定係支那女人,咪又係公廁look
孭名牌似a貨
著晚裝似做雞
電髮似做老雞

氣質嘅嘢真係唔關著衫事,而係成個民族都有一大陣寒酸味
弊在佢地唔係因為興先著返
係,去過日本就發現班港女好多都好頹不過港男都一樣
得臨尾嗰句唔同意
架妹五官係咪真係好睇啲又唔覺
但講化妝技巧、髮質、衣著打扮普遍都真係好過港女好多
喺日本做女人唔化妝同著頹衫係明顯格格不入
問題係港女無打扮就真係無諗住打扮,
全身都係統一嘅,例如全身街坊裝/casual+素顏

但大陸女性除咗taste 娘,
身上配搭奇怪(例如呢個po入面啲穿搭)之外,
好多係做一半唔做一半
例如著到好衡,但個無set頭,油頭咁,
化妝但無修眉,
著花花裙但指甲油甩咗一半等等,
族繁不及備載
呢個真
去d多新腥港人ge屋邨
個d 30 40 大媽都係著有爭ge鞋
好撚雞格
大陸妹果啲夠可以叫唔洗打扮lol
因為衣櫃清一色花碌碌
其實又唔係呀
有d大陸女人著得好正常

呢個post應該多女人覆,有偏見
你攞鈴木愛理出黎屈機啦
佢主持アニソン神曲カバーでしょdeショー‼ 襯得好好睇
包包換鮑鮑
帶唔到風向
搞到佢地好難昆男人錢
港女世一
係好睇但
雞味濃
只限sp
女友老婆就no la
大陸女人著到咁,都係想搵鳩屌自己。佢哋性觀念好求其,可以為著數,普通利益就同人上床。
港女會覺得麻煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞