中國女人嫌棄港女衣著超hea 4大打扮難融入:名牌袋都冇、死氣沉沉!

899 回覆
68 Like 1128 Dislike
少咗啲嘢
真 返工已經好撚攰
咩有心機打扮
就算日系洋裝大陸人著上身都係無個種味唔可以完全否定好差...但硬係有陣雞味
唔知點解諗起灰姑娘嗰兩個繼姐
高級黑
hea?
唔通好似你地支那女人咁到成隻雀/雞咁搏屌咩
仆街,顏色都似喎
中環果面仲誇張d h字頭多到⋯⋯
佢地唯一存在意義就係釣金龜,做雞做肉便器
為名利毫無道義可言 賤過狗
港女著波鞋有咩問題,著波鞋又唔會扭親、又易襯。好過大陸女人去行山都著對高踭鞋,佢地腳又臭又起哂枕
香港啲路點都冇大陸咁爛 大陸一離開CBD/旅遊區 就算北京上海都好似鄉村咁⋯
香港名牌唔計杜拜果d油王地方一定係世界之最
Cwb 中環 尖咀
Gucci已經係狗都唔屌
Chanel hermes一街都係
買名牌有錢就得
但識睇場合睇身型嚟襯衫要有sense
仲要如果成身名牌當普通衫咁襯 都真係要再有錢啲嘅先做到
咩場合都着嗰件product嘅人真係不如算啦

https://www.instagram.com/tv/CbIQh8Tgc6t/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

It did not seem strange when Napoleon was seen strolling in the farmhouse garden with a pipe in his mouth — no, not even when the pigs took Mr. Jones’s clothes out of the wardrobes and put them on, Napoleon himself appearing in a black coat, ratcatcher breeches, and leather leggings, while his favourite sow appeared in the watered silk dress which Mrs. Jones had been used to wearing on Sundays.

chapter 10, Animal Farm
氣質問題
又唔怪得,香港條條街都係支那人
咩黎
平底鞋波鞋咪幾好。反觀大陸啲女人連着熱褲都要襯高踭鞋,成浸大陸味,勁柒
我覺得佢見到嘅港女唔係我日日返工見到嗰堆佢係咪去錯地方
咁一定係冇佢哋咁多真假難分嘅山寨名牌“包包” 係難啲周街都係“名牌”
係支那人係到要全身名牌仲要襯得樣衰啫,不過style 呢啲野個個都同架啦。比黎無意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞