中國女人嫌棄港女衣著超hea 4大打扮難融入:名牌袋都冇、死氣沉沉!

899 回覆
68 Like 1128 Dislike
早幾年仲有clubing文化d女咪興囉,依家興文青風
佢係咪嚟撚錯咗地方
土豪
1. 港女鍾情孭書包
唔撚係啊 條友盲? 去cwb tst行轉啦 啲女成日化晒妝用名牌袋喎
私下聽幾個大劣女同事都成日怨香港女人都唔著名牌,打扮隨便 我心諗個個好似你班大劣土著咁窮閪都要買A貨扮土豪咩
呢個真,唔係波鞋就平底鞋
見親著高踭鞋都正到爆
中國女人點解嫌棄衣著超hea 女人?
只要佢唔跟住hea 就可以一枝獨秀
定係佢覺得靚嘅打份
喺香港人眼中係嘔心核突無品味?
中國網民表示同感
中國女生的發文一出,引來不少人熱烈討論。不少中國網民紛紛同意她的觀察,直指港女的確愛穿素色衣服,而且「大部分在Uniqlo購買」,更歸納出港女只顧著工作,「懶得去打扮」的結論。

中國網民指港女愛穿Uniqlo。(圖片來源:IG@uniqlo_hk_macau)
宇宙最強嘅連登仔今次幫邊面
唔通好似你地大陸人咁,一身卻氣咩?
去左第二個時空嘅香港
名牌袋同染髮太離譜
入返黎啦
大紅大紫大波浪頭大牌子袋
屌你成個支那大媽出哂黎
少啲亂搞頭髮咪好,唔使咁快搞壞髮質,個人襟睇好多,影相又可以慳番啲妖怪filter
請緊葉劉定林鄭
Yumi?
(圖片來源:IG@yumichung1221)
港女就係唔洗做咩都贏ching chong
大陸西=雞
啲大陸優才 淨係睇背脊都知佢地唔係本人
大陸啲後生女taste 真係脫離咗地球人品味,除咗著情趣內衣同唔著,一著人類衫就知佢哋係大陸人
大紅大紫,你估個個CARRY到咩
唔係TOP果10%都著到成隻「支那大媽」咁
香港d路爛撚到閪咁 d女女都係返工先換鞋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞