中國女人嫌棄港女衣著超hea 4大打扮難融入:名牌袋都冇、死氣沉沉!

899 回覆
68 Like 1128 Dislike
大陸人係好中意同人鬥

大陸妹想同港女鬥樣,鬥身材

點知港女唔中意鬥 着得好casual smart

啲大陸妹咪唔開心

佢哋要短裙 低胸 黑絲 大長腿 同港女鬥

順便搶香港資源 升職機會 同 男人
咁似Mirror個Anthony
yumichung1221
會唔會係其實著左名牌只無佢唔識字
香港除左啲細袋仔,啲人都好鍾意買名牌配飾例如眼鏡、手錶、絲巾、鞋..
佢係咪鄉下大,以為拎住個袋大隻字寫LV先係名牌
好有畫面
大陸妹個個都人做人咁
但港女倒模風氣冇咁嚴重(少執都有)
成篇嘢喺到呻香港人bad taste搞到佢喺支那帶落嚟啲乜乜乜唔用得 咁辛苦就死翻去用佢啲乜乜乜啦
見成街網紅樣就知啦 眼大鼻高嘴唇薄臉尖

大陸審美咁先靚
明明高踭鞋先最樣衰 俗到去做雞咁 白色平底鞋乾淨斯文又青春
支那人啲審美真係
行轉商場/迪士尼 勁多港女咩chanel黑色袋
好似上面張圖咁 hea look加個名牌袋

的確香港打扮文化係悶 有時著靚啲都俾人問係咪去飲
唔似日本人普遍都打扮下
但係關中国女人撚事咩 顧掂自己先啦四不像咁
企街先著
著得多 啲女隻腳變阿婆腳
睇唔到嘅話咪無人知我用名牌
洋裝本身唔係問題 最大問題個樣同埋佢哋著嘅場合係完全唔夾
仲有一點
平底鞋行路冇聲 佢地梗係唔鍾意
唔似高踭鞋行路各各聲
直路入office行路有風咁 以為萬眾矚目
4非常同意
Longchamp都有嘅
有咩慘得過港女唔點打扮都贏晒啲支那婆
更何況港女一打扮起上嚟啲男人搶住瀨

利申 只瀨港女
應該話緊90後個班港女 而家00後個個都打扮到好淫賤 又大波 不知幾正
明明嚟左香港就想盡辦法唔著衫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞