中國女人嫌棄港女衣著超hea 4大打扮難融入:名牌袋都冇、死氣沉沉!

899 回覆
68 Like 1128 Dislike
巴打好孝順
但唔好笑
無所謂啦你感覺良好就ok
BTW, 真係買左隻Longchamp比佢既

等佢孭都孭得條腰骨都直啲

呢度D 0.5 點搞呀, 完全一面倒
港女真係窮得只有(最值錢)袋
但我見到返工附近D女人(肯定港女) 都係好多名牌喎
已經唔係中環金鐘返工
仲要隨便行街買餸都hermes chanel
反而覺得大陸女人 尤其大學生好易認
眉又唔修 手毛腳毛格肋底毛唔處理
成功將LV變做勁柒
人地都無話背囊=/=名牌
咁多玻璃心
longchamp幾適合呀
無HGC

都會有隻puzzle

再差啲都有隻Kate spade
屌使撚你哋批准咩 係唔鍾意好似你哋咁 著撚完件靚衫高踭鞋 跟住孭住個牛龜背囊咁撚有fashion sense咩
打扮都要睇場合番工全部都係啲呀嬸呀叔 扮比邊個睇
但對腳唔好,同埋香港咁環境,治安無以前咁好,跑個陣唔方便。

返工唔係做客戶服務嘅(公司指定),真係唔洗著高踭鞋,平時office工都唔會著,除非特別場面或者見客。

中環有啲路著高踭鞋唔係咁好行,香港路面凹凸不平好易扭到腳。

鍾意還鍾意但要考慮到舒適、安全同健康問題,所以你都唔好成日著咁多,傷腳。
Hermes Constance個啲真係岩曬大陸人孭

Kelly to go我覺得稱得上有氣質
明明金鐘成日見到啲大陸妹著啲踩踭鞋
一係啲一睇質地好差又娘既皮鞋
個日唔知睇咩YouTube 影片話姜濤講依家興「高大上」啲人就問咩嚟,佢又唔識解釋,啲人就話佢唔知講乜又係到亂講嘢。

原來真係有「高大上」呢個詞⋯其實係咩嚟?
原來班大陸妹真係唔覺得自己娘
香港色調一直都係黑白灰
高大上:全稱是「高端大氣上檔次」
作者講書包,我諗到好bulky果啲
我唔會諗佢講緊longchamp chanel果啲款
佢段野先寫話港女鍾意孭背囊、購物袋之類,名牌袋都無個喎,咁唔係話背囊唔係名牌袋係咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞