whey乳清蛋白交流區 (11)

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
以前台灣直送就抵
香港代理好貴
味道一般,好難溶,我覺得同myprotein差唔多
咩方法?
試過唔同牌子上黎分享下幾隻飲過既感想 小弟住係台灣所以都係揀返d台灣主流牌子, 情況未必同香港一樣

my protein
又貴又難溶包裝設計又差, 第一次買完之後就唔考慮, 每servings仲要得20g protein

ON isolate
我係costco買所以得兩隻味揀, 味道還好但又滑又易溶而且用200ml水開就夠, 重點係平到仆街300蚊港紙就一罐55servings, 每servings 30g protein
無乜要求既人必買之選

MARS
獨立包裝方便做完gym即沖, 味道多但好多味都好假, 而且每包要用400ml水先唔會太甜, 我會話佢中規中矩
不得不提佢個黑糖風味罐裝即飲乳清真係幾掂, 味道好飲似黑糖+豆奶而且方便放係雪櫃即開即飲, 佢已經取代哂我雪櫃既汽水 缺點係糖份同熱量偏高不過一罐都有18g protein

STEPV PROTEIN 即係peeta哥哥自家出品哥隻
獨立包裝, 味道唔多得4隻揀但全部味我都覺得好飲, 算易沖又唔洗好似MARS開咁多水, 呢排飲開佢

呢家通常gym後飲STEPV, 夜晚口痕想飲甜野或者肚餓就雪櫃開罐MARS黑糖, 遲D雙11特價應該會試埋豪哥隻魔王乳清同埋館長隻乳清, 到時再上黎分享下
啱啱上hktvmall睇
哩啲有冇話邊隻擺得入口
之前iherb on 真係好抵 450有70幾serves
而家差太遠買唔落手
想問下蛋白粉個標籤分開寫住
per serving
Protein 25g (有寫埋有邊d amino acid)

BCAA 7g

我知protein拆開係amino acid, 咁我係咪可以當佢per serving > 25g proetin?
8折code 都仲有啲400幾70serving

不過唔係大牌子
Myprotein 萬聖 32折!

想知iherb係咪會玩雙11
玩唔玩無乜大分別反正都係無貨
D protein 貴左好撚多
有兩罐粉好阻訂
如果溝埋一齊放 點睇
有無人試過
朱古力同雲呢拿
一齊放應該無事 最緊要唔會難飲
街舖買左三桶ON囤貨 好阻訂
Rule 1係咪同ON差唔多? 舖頭介紹話係ON創辦人創立
rule1 依家貴咗好多
粉質(飛粉唔多) 味道 以前飲都覺得唔錯
但依家好貴
peter個隻好多都冇貨,想試都試唔到
係咪平過hktv mall好多?
幾錢邊間

有冇人飲過呢隻,iherb 好平
飲左bsn protein 幾年
最近轉飲on golden standard
好撚杰身
大家兩個揀會揀邊個?
同普通個隻有咩分別 咁平
買左先諗
$388 4.8lbs
應該係就過期
得返1年幾shelf life
已經無哂
貴又唔好飲 得紫薯好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞