whey乳清蛋白交流區 (11)

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
自己睇Top Liked Comment

買Whey就係蛋白質純度高越好
加埋啲垃雜野把撚咩on9

屌你老母要益生菌就自己死去買益力多啦

同之前有個傻鳩話有隻whey加左creatine好正一樣
屌佢Creatine仲cheap撚過whey protein
加埋啲cheap野仲係到話正

飲蛋白粉唔係理蛋白質含量

走去要埋啲加肌酸 加益生菌 加維他命 呢啲野
九唔撚搭八
屌你老母要纖維你咪正餐食多啲菜囉
屌你老母要維他命你咪自己買綜合維他命囉

健身之前健下個腦先啦
好淡嘅奶味
用豆漿沖好飲
我生多好多暗瘡
不過好抵
個個月都含淚買
有冇人覺得ON serious mass隻chocolate仲好飲過whey隻double rich chocolate
碳水比例咁高仲好意思話自己iso , 30ser 成$500 , 我不如飲番美國野

不過碳水高多數都會好飲
真呀有少少似阿華田 但係好少人需要飲mass
Bb奶粉味
真係好難飲飲親到作嘔
飲完你就知點解蛋白粉要有味
Bcshop on whey都加左價
d 粉加價加到無頂咁
又加50蚊 好彩iherb 400蚊買左3桶 頂到陣
想問問大家有冇飲過邊隻isolate 既無調味係接近無味
我一直飲開allin ,其實都幾好,都接近冇乜味但真係有啲貴
最近飲佐果果堅果,係真係飲過最接近冇味,都易入口,但香港無賣,台灣買完運埋返黎其實又唔平得過allin 好多
所以想問問大家仲有冇推介
allin 價錢: 677 有2.1kg
大家飲Mars皮膚有冇問題
想請問下protein % 幾高先叫好 如果isolate 85% 以上係咪都叫唔錯
蛋白粉無加甜味會有少少苦味,飲慣左就ok , 不過唔知點解我飲無味係會爆濕疹
0.2溝759無糖杏仁奶都好正
指明 ios 最好揀90% 以上, 普通就 70% 以上
真 每次飲都覺得好痛苦 飲埋依包轉下飲其他
直接去大生買啲純可可粉倒落去chock兩chock

我都係靠佢渡過無數個作嘔嘅早上
我係加黑啡落去
今日已經飲完最後一杯
終於脫離苦海
聽日飲universal nutrition Ultra Whey Pro朱古力味
比On 甜少少
係啲朱古力粒唔知做咩撚野
Myprotein 今日有70%off,
睇落又貴咗

每次3折就加價,做乜鳩
味道幾好 似華田 唔算太甜 無咩泡
不過啲硬朱古力粒食落似曲奇碎
一scoop有四五粒 大部分都跌落個底
下次都係揀啲冇粒粒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞