嚴選四十大有斷背傳聞嘅香港男藝人

851 回覆
175 Like 32 Dislike
如果童話王子化成真人
第一個就諗到佢
佢嘅貴氣同氣質加埋才華到而家都好難搵到人匹配
尤其是喺置地廣場彈琴表演有了你,簡直經典
2)古天樂

不過在2011年,香港富二代李澤楷與女友梁洛施分手,當時傳出古天樂被李澤楷包養的新聞,令網民頗為震驚。

古天樂出席《竊聽風雲2》發布會,港媒現場提到此事,對此古天樂表示:「不是事實不做回應,」並表示自己對李澤楷和梁洛施分手一事完全不知情,「局外人還是少評說好一些,因這是別人發的聲明及私隱。」
瀨屎傳聞
1)張敬軒

相“敬”如“斌”

二人常被拍到身穿疑似情侶裝的衣服出席活動,還經常在微博隔空打鬧,最關鍵的是有狗仔曾拍到二人在同一屋檐下同吃同住。

2007年,張敬軒為關智斌作《預言書》一曲,關係開始愈變親密,同年底,張敬軒被拍得穿街坊裝為關智斌放狗。

2008年,張敬軒被拍得戴口罩到訪關智斌新居,事後關承認他到訪,卻否認過夜,4月關智斌又被拍得到訪張敬軒家。

2009年,港媒拍得二人秘密到香港拍拖勝地赤柱遊玩,二人情侶潮T出遊,全程戴帽以避開耳目。

2010年,港媒爆出張敬軒與關智斌秘密搬入香港西貢同居,張敬軒負責外出賺錢,關智斌在家做家務。

2020年,關智斌首次開個人演唱會時,當時擔任嘉賓的張敬軒爆出了《只是太愛你》這首歌背後是有段兩人的回憶,因為當件是關智斌第一個收到demo,但因為當時關智斌並沒有發行國語歌的計劃,所以這首歌曲一直都擱置在一旁~到了7年後張敬軒才決定把這首歌收錄在自己的專輯,所以這首歌對他來說,是藏著了很多的回憶及情感。
不過佢同何超瓊...好sad..

現年59歲的何超瓊依舊單身一人,全心投入事業。
Omg 前面幾張完全同呢個年代冇脫節過 好歐爸feel
好撚靚仔
遺珠講吓啲正式出櫃嘅藝人

哥哥張國榮(已出櫃)

哥哥在97演唱會上將一曲《月亮代表我的心》獻給「兩位我摯愛的人」——向母親致意後,張再揭示另一人的身份: 「我生命中很重要的一位好朋友……唐先生(唐鶴德)。」

這段委婉的告白,被外界視為張國榮的「出櫃」宣言。
佢唔係都算come out咗咩
都幾慘,俾人影到同性戀人之後就俾人安排做啲變態角色
強姦犯、搞細路女嘅基佬
明明本身做開啲小生角色,tvb初頭好明顯係捧緊佢
成個package 贏到盡喎
成龍, 鍾景輝, 甘國亮 !?
遺珠

黃耀明(已出櫃)

拋開禁忌的明哥,坦蕩蕩地直斥社會守舊:「我哋係21世紀,唔需要再夢幻有一日愛邊個人,唔需要你批准,唔需要大家去猜我係咪同志。」

明哥再次高呼:「我係同性戀者,我係G~a~y,Gay,基佬,我鍾意男人;唔好意思各位傳媒掃你哋興,我仲要唱25年歌,你哋唔需要再問我呢個話題,以後冇嘢可以再講,今晚講完就算,多謝大家。」
以為林鄭
好登對
呢個其實可以唔使貼圖
遺珠

洪朝豐(已出櫃)

剛剛度過60歲生日的洪朝豐接受傳媒訪問時表態正式「出櫃」,承認同性戀,他表示原本自己是雙性戀,慢慢演變成現時同性戀,他認為60歲希望有個新開始,想活在光天化日之下。洪朝豐在訪問中都大方談及自己過去跟葉桂好的一段婚姻、兒子和寶詠琴的一段戀情,他直言自己在婚姻關係的最後一年發現愛上一名美籍男士,自己還未向當時太太坦白前,太太已經以不開心為由向他提出離婚,後來隔幾年之後,洪朝豐才向前妻坦承自己的性取向。

洪朝豐透露其實18歲就已經跟男人發生性關係,當時自覺好污糟同好羞辱,直至21歲遇到葉桂好,被對方深深吸引住,兩人奉子成婚,可惜婚姻維繫了5年就結束。洪朝豐隨後開始跟男性拍拖,經歷多次的戀愛,最長的一位更是拍拖12年,對方是一位內地男士,期間洪朝豐跟當年富商寶詠琴高調戀愛,成為複雜的三角關係,他承認自己背叛了男友,後來獲得對方的體諒。雙性戀的洪朝豐會跟兩人一齊去旅行,「三人行」都維持了一段日子,後來洪朝豐認為不想再同女性拍拖,忠於自己成為一個同性戀者,於是與寶詠琴分手。
最記得草蜢係演唱會請左古惑仔班友上去做嘉賓
蔡一傑見到陳小春著緊身褲就走埋去抽水
一野揸落佢條jer到問佢收埋左咩野
陳小春堅嬲想爆,但比隔離班友㩒住左
遺珠

王喜(已出櫃)

早年對感情絕口不提的王喜,隨住社會對同性關係漸漸開放及接受,15年尾在 fb貼出手搭著明仔膊頭的照片並留言「這樣我們就可以走到白頭」。

2002年開始同明仔同居於勝利道,2人形影不離,王喜與同性好友明仔一起走過15年,2016年明仔患重病,王喜一力承擔每月6位數醫藥費兼四出找名醫。明仔最後一次公開露面,已面頰凹陷蒼白、體型暴瘦,外出散步亦需攙扶。明仔離開之後,王喜仍獨守旺角勝利道2人曾一齊居住嘅地方。
勁靚仔
可惜紅到出血
真係好靚仔
第一張相靚仔到
唔好走韓風路線啦
遺珠

顏福偉(已出櫃)

曾於2007年捲入非禮男的士司機案的顏福偉「被檢控」,最後被判180小時社會服務令,他承認非禮案令他「出櫃」:「依家公開『出櫃』似乎好trendy(新潮),依家好多外國行政總裁都承認自己係同性戀,好似好proud of自己,鼓勵人『出櫃』已經好似係一個時尚,如果當初冇惹到官司,我諗以自己反叛性格都會『出櫃』。」

顏福偉直認花了很長時間才信任拍拖9年的現任男朋友,他說:「初時會有唔少爭執,心諗其實佢可能貪我錢,但經過唔同爭拗同多年相處,就發現原來冇乜大問題,依家會視佢為一個『伴』,會一齊分析政治、財經,唔會當佢係sexual partner(性伴侶)。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞