嚴選四十大有斷背傳聞嘅香港男藝人

851 回覆
175 Like 32 Dislike
30)丁子高

九七年金融風暴後,因為父親生意一落千丈,丁子高更加要出來打工養自己,先後在港島區三間同志吧,包括H2O ,LAB 以及一間樓上鋪做調酒師。由於飲得又talk 得,丁子高因而結識了不少有米同志。 「 嗰陣佢同一個日本籍嘅同志好啱傾, 成日出雙入對, 對方仲不時送名貴禮物俾丁子高。 」 知情者說。

亦有暗名爆

關仁隱事:阿火蒲同志吧 

【08/16/2012】

先旨聲明關仁對同性戀嘅兄弟姊妹絕對冇偏見,只不過想講呢個圈真係人不可以貌相啫。好多估唔到嘅人原來都係同道中人,好似之前結婚生埋仔嘅「阿火」,佢老婆係「人瑞」。點睇阿火都係正當人家,佢未同人瑞之前都同幾個姐仔行埋過,殊不知佢係雙向插。

有位同志同關仁講,阿火早年最鍾意去位於銅鑼灣間「點解吧」蒲,呢間吧係行內好出名,出名乜?咪就係多男同志喜歡喺度獵食囉,而且仲出名玩得癲,好多時睇啱就喺廁所就地正法。阿火閒時就會落去蒲吧媾與被媾,玩得不知幾開心,佢有度好,華洋不拘絕對冇種族歧視。
姜土
終於見到羅莽!!
https://lih.kg/xLbBbdX
#284 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
29)梁思浩

2001年,梁思浩是非多籮籮,之前的被掌摑事件引來不少風波,最近又有報道指他「疑扮女聲玩line約會男仔,更以濃妝艷抹赴會,該應約男子不忿被騙,便致電報館踢爆他的行徑。」

梁思浩對今次事件不感奇怪,因為這幾個月來在他身上發生的事太多,這宗「同志緋聞」,他不會特別解釋,他說:「幾年前都有話過我做鴨(男妓),後來有報館證實,我只是同對方相似,對方高我二吋,所以不要誤解每個藝人都心理變態,我都係為演出先會扮女人,如果扮過女人就變態,難道盧海鵬都心理變態嗎?我把聲咁爛,扮其他人都難喇。」
28)何寶生

何寶生出生大富之家,他是香港寶生銀行的大少爺,家族總資產高達267億港元。讀完訓練班簽無綫即被力捧成當家小生,憑俊俏官仔骨骨形象上位,99年麥包結婚,何寶生更擔任伴郎,不過之後關係愈見疏離,有傳何寶生在感情路上大受打擊,05年突然在大嶼山寶林禪寺出家為僧,法號道生,此後他行蹤飄忽,雲遊四海。

富家公子何寶生與草根出生的麥包惺惺相惜,除了開工朝夕相對,就連出去接騷都拍住上。早前有網民爆料翻麥包舊帳,指他當年「扮 hehe」接近何寶生,居心叵測,據知情者透露:「當年麥包同寶生都係當紮小生,喺清水灣舊電視城成日出雙入對,食飯同收工都一齊,雖然當時麥包已經有女朋友,但佢同寶生嘅關係真係耐人尋味,不過大家都係覺得佢扮 hehe攞著數,最終呃唔到人都會露出真面目。」
gay佬
27)任達華

任達華高大英俊,居然從來沒緋聞,加上有段時期任達華參加明星足球隊,多與男隊友出入玩樂,於是便有媒體懷疑任達華的性取向。雖然不斷被「爆料」,但任達華風度好,從不動氣,還表示該雜誌「看得起他」,而他自己的態度是清者自清。其實,當時任達華與太太琦琦正在「蜜運」中,沒多久,他索性公開與琦琦交往,謠言不攻自破。

06年,有媒體爆出娛樂圈「斷背」名單,報道中如此描述,有個藝人雖然已經是爸爸了,但仍改不了特殊的性取向。「一直以來同志爸爸雖然有個要好的女友,但是其實是各有各玩,即使現在育有女兒,仍改不了性取向,兩夫妻各自精彩。」由於男星任達華的模特妻子琦琦剛誕下一女,與「同志爸爸」的情況極為相似,網友們一致認定,此「同志爸爸」就是任達華。
26)林家棟

關於劉德華和林家棟的傳聞很多,曾有人猜測兩人會不會有「斷背情」,加上此前劉德華在發佈會上稱最想和林家棟演感情戲,更加令人浮想聯翩。

林家棟表示和劉德華是「兄弟」,「我有什麼問題都會找他聊,希望他給我一些意見,我從來不覺得和他是老闆和下屬的感覺,一直都認為是兄弟,我們的關係是一個眼神就瞭解對方的想法,不需要說也不需要問,這就是默契。」隨後林家棟還補充稱,男人之間的友誼就是這樣,不用說太多,互相都明白對方的想法。

佢唔係 起碼蔡一傑就一定係
25)陳志雲

TVB高層陳志雲,因涉嫌貪污被廉政公署召見「喝咖啡」已經過去十多天。就在陳志雲開記者會不久,日前又有週刊揭露了陳志雲遭男寵利用,陷入TVB內部派系鬥爭的消息。

該週刊披露,1962年的某天,陳志雲被教堂雜工哥哥叫進去「玩」。童年被性侵犯這件事對他的一生有深遠影響,在性取向上疑點重重。

最為引人注目的,還是他身邊走馬燈似的男性紅人,如崔建邦、鄧健泓等人,這些人一旦沾上陳志雲的邊,馬上就能得到工作上的引薦提攜,又或者「突然富貴」地開公司、買樓,而這批年輕男性更被譏諷為陳志雲的「男寵」。

陳志雲曾被懷疑是同性戀者,但已於報章公開否認:「我 的 性 取 向 沒 有 問 題 , 多 謝 大 家 關 心 。 我 是 一 個 非 常 虔 誠 的 天 主 徒 , 天 主 是不 容 許 同 性 戀 的 , 希 望 大 家 不 要 因 為 我 沒 結 婚 沒 拍 拖 , 就 覺 得 我 一 定 是 同 性 戀 。」
wa diu
第一張相真心lengjai
24)周柏豪

暗名爆料

關仁隱事:「大文盲」猴擒追直男

【04/19/2012】

早排因為發表過打爛齋缽文章而成為網民熱話嘅「大文盲」,曾經同多位圈中女藝人及名人傳過拍拖緋聞,不過,最近關仁聽到大文盲其實鍾意同性多過異性,每當佢一見到目標,會好主動咁發動求愛攻勢㖭。

關仁聽老友講,大文盲原來好冧女歌手「矮妹」嘅前男助手,於是主動問男助手攞電話,然後喺夜闌人靜嘅時候發短訊同男助手傾偈。初初男助手唔為意,諗住同大文盲傾吓閒偈,點知大文盲突然用啲好耐人尋味同好骨痺嘅字眼,包括「我好在意你、好緊張你」,男助手覺得好唔對路,嚇到即刻話眼瞓甩身。

其後周柏豪澄清:「最近睇到有段假名新聞都幾唔開心,竟然話我係同志,真係百思不得其解!」
23)藍奕邦

外界一向對藍奕邦的性向都有不少傳言,日前他接受商台訪問說:「咁耐都冇人影到我跟同性嘅合照做證明,其實成日都有人問,我會答呢樣重要咩?戀愛就係戀愛,我唔需要將私生活同大家分享,當係為我加啲娛樂新聞。」

不過藍奕邦承認當年曾經在加拿大參加過同志遊行。
最尾個張好有型
22)唐文龍

唐文龍憑無綫劇集《十月初五的月光》金勝一角廣為人識,他陽剛味濃,加上一身結實肌肉,迷倒不少女粉絲。雖然文龍多年前曾跟陳少霞相戀,但文龍過往因經常被拍到與同性好友劉永健結伴逛街,加上二人曾合作投資日本餐廳,令外界一直揣測他們共譜斷背情。

在澄清與劉永健的同性緋聞時,文龍感慨道︰「依家自由戀愛社會,我無乜所謂。(怕傳聞影響你追女仔?)咁又無,不過由出道到依家,都被人話係溝女王,但大家無捉到我痛腳。我係天蠍座,唔會將感情公開或者掛喺口邊。」
佢都唔係咁邊個係陣gay味都濃下
21)魯振順

曾演「東方不敗」一角深入民心的魯振順,其娘娘腔令其性向成疑,他笑稱因太入戲,又自嘲:「幾慘成日畀人話Gay、煲老藕、孌童癖,遲啲拖狗就話我人獸戀。」

Julie(魯振順老婆)大讚他人好又孝順,懶理他的負評,又說:「我身邊都有朋友同性戀,感情好真,如佢係真Gay又如何?我唔抗拒。」他即笑說:「幫我爭番啖氣。」
之前睇新聞知佢唔係gay好驚訝
第一次Live!
20)黃凱芹

黃凱芹(Chris)的感情生活向來甚受外界關注,一時盛傳他在加拿大借肚產子,一時傳他是同性戀。

Chris對傳聞處之泰然,並以「阿Q」精神看待:「其實我俾人話Gay(同性戀)、話乜都冇所謂,如果你冇市場價值,係冇人寫你同講你,除非你樣樣都好介意,否則好難去同人講道理,講亦冇結果,只會愈描愈黑,反而我會換另一角度去睇,可能佢覺得用「黃凱芹」三個字寫篇文章可以幫助銷量,但我會以平常心去睇呢則新聞。其他人問我感情生活點,我心諗阿媽同我咁親密,都未分享呢件事,點可能同你講?我唔開心係如果有銷路,應該分番錢畀我囉。」
邦邦真係好正佢唔係靚仔但有一種魅力
Live左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞