嚴選四十大有斷背傳聞嘅香港男藝人

851 回覆
175 Like 32 Dislike
19)陳鍵鋒

陳鍵鋒與官恩娜拍攝無線新劇《律政新人王2》時傳出不和,事態又有新發展,有雜誌報道說二人不和的導火線,原來是為了爭吳卓羲(Ron)!

性取向一直成謎的陳鍵鋒,昨天出席《車迷狂熱派對》時大動肝火,激動地說:「是不是要我自殺以正視聽,證明我的性取向?報道真是無聊到離譜,簡直是十級笑話!」
18)余迪偉

迪奶自爆從小被人叫「乸型」、「基佬」:「我唔知乜嘢叫乸型,生出嚟就係咁,係咪要我改要我就你?唔好啦,我得幾十歲命,活在自己舒服環境之下,要以自己為傲。我中二初戀,女仔嚟,嗰時人拍我拍,到𠵱家我冇肯定自己係同性,我可以係雙性,如果你愛嗰個人,隨時生仔結婚都得,我大把精力。」
17)郭耀明

郭耀明擁有高大身型及俊朗外表,演技都唔差,但知道佢係邊個嘅觀眾並唔多,對佢都非常陌生,就算見佢個樣都可能淨係記得佢做過《真情》中嘅「黑仔南」。其實佢喺90年代到2006年拍過多部無綫劇集,包括《真情》、《鹿鼎記》、《狀王宋世傑》、《烈火雄心》、《生命有TAKE2》等等,基本上都係二、三綫角色,大多係劇集男配角。

雖然郭耀明係無綫有唔少演出機會,但一直未能擔正做主角。有傳係因為郭耀明惹同性戀疑雲有關,自此就被安排做四、五線角色。郭耀明於2007年拍完《通天幹探》就退出娛樂圈,佢試過同朋友一起投資開酒吧,結果虧本收場。之後佢轉行做保險。
咁靚仔,原來仲係太子爺
不過竟然俾麥包Hurt到要出家
16)容錦昌

早前多次因醉酒鬧事而被送入醫院的容錦昌, 被懷疑患上世紀絕症愛滋病!由於容錦昌是一名性生活非常活躍的雙性戀者,故這個消息傳出後,震驚整個「基」界,受害者還包括幾位圈中男女藝人、DJ、和一位天王級的巨星。

身形健碩的容錦昌,在「基」界一向非常活躍,除了向圈中的男同志招手外,還經常流連中環、銅鑼灣等熱門基吧。由於容錦昌有一定的知名度,故就算「濫」名遠播,也吸引了不少同志的傾慕,曾有人目擊容錦昌在深圳鴨店消遣後,買了4個男公關全鐘出街,「大食王」之名當之無愧。

據知一名與容錦昌過從甚密的電視台幕後人員,在容錦昌證實染病後,驗血亦證實「中招」,成為愛滋病帶菌者。當被問及與容錦昌的關係時,這位當事人堅稱與他不熟,有時在「基吧」見到面時才會傾兩句,對於容錦昌懷疑患上愛滋病,當時人表示沒有特別感覺。
太高質原來一早已經打好晒稿
比起班嚴選柒頭高質太多了
譚德昌
Magic-Pro
15)鍾漢良

有著可愛臉蛋的鍾漢良,這幾年在大陸拍戲,他曾坦言,深受台灣硬底子演員寇世勳的影響,當時為了模仿寇世勳的「馬上」英姿,到馬場學騎馬,結果被馬壓傷了腿筋,當時曾有網友傳言,鍾漢良和寇世勳是同性戀,但都遭到兩人的否認。

鍾漢良常被質疑性傾向,曾經被一位記者問到是不是同志,鍾漢良大方表示,他一點也不在意外界傳聞,因為那是他自己的事情,何況他很欣賞同志的藝術天份。他坦言,有很多同志示好,但是同志個性很敏感,試探之後發現鍾漢良不是,就會自動打退堂鼓了。
1. 將莖牽
我出返去先
14)方大同

出道至今,方大同只有兩單緋聞,一是和女星薛凱琪,二是和男星蕭敬騰。

方大同今天笑著澄清,「薛凱琪是很好的朋友,談不上喜不喜歡,都那麼熟。和蕭敬騰在工作上遇到過,他很有想法,(你們有合作計劃?)還在談。」
老左仲撚型
13)盧瀚霆

MIRROR成員Anson Lo(盧瀚霆)被報道指曾經出櫃。事源是,日前有討論區流傳約5年前一篇關於Anson Lo的報道,當中Anson Lo認與同性跳舞拍檔Kalok戀情,並甜蜜分享兩人相處細節。報道今再被翻炒,惹起網絡熱話。

Anson Lo舊聞被翻炒後沒有即時作出回應,事隔約一日後終打破沉默,於IG發文指自己沒事,並安撫粉絲:「我沒事 不用擔心我 繼續努力工作 繼續愛你們每一位」,短短半小時已有逾5萬Like。而隊友Jeremy(李駿傑)、Anson Kong (江𤒹生)均留下心心表示支持,電台主持當奴、歌手Serrini都有留言支持。
12)許廷鏗

入行至今超過10年,許廷鏗曾傳3大緋聞,不過對象都係男性。出道初期就有傳張敬軒非常欣賞佢,更借自己嘅御用價值10幾萬嘅私家咪畀許廷鏗用,關係密切。

2011年許廷鏗被媒傳影到同有圈外同性友人Kenny喺公園,期間更有攬攬、瞓大髀、錫錫等親密動作,許廷鏗後來解釋對方係佢多年老友,當日只係飲醉咗先會咁熱情,但以後會飲少啲以免再發生呢啲情況。

佢離巢前與同公司嘅胡鴻鈞亦十分親近,經常相約出門,情人節都一齊過,又試過一齊去旅行、雙雙慶祝生日,唔少網民更直指佢哋係「友達以上」,不過佢哋近年關係大不如前,即使同場亦無交流。
呢個仲係傳聞咩
原來有老婆 真係而家先知
呢個唔係秘密了吧?
11)林家謙

暫時冇正式報道過同性傳聞
好想知道謙B究竟係咪gay
麥包後生都係林峯咁樣
佢唔整容整粗條眉咪幾好睇
而家個樣變左關公咁
雙插頭
10)羅文

羅記生前一直不避嫌自己性取向,先後與男助手 Terry由主僕關係提升為密友關係。後來羅文改聘歐陽步東做助手, Terry淡出,由阿東負責照顧同居的羅文,更陪伴他走完人生最後一段路。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞