日本旅遊討論區2022 (10)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
行山或者仲可以嘅 自己一個露營真係搞唔掂
最接近嘅話可能最多去朝霧高原道之駅行陣算
打邊爐有咩推薦
你個富士山行程plan好未?

我而家睇緊啲優惠pass, 發現有個叫做富士山西麓物語嘅巴士pass - 2日包咗5湖嘅巴士同埋去朝霧+白絲瀑布

但就唔包去山中湖

但唔知啲巴士full唔full
要訂位嘅都好食
有冇餐廳名呀
收到,唔該晒
可能係舊po
東京便便博物館

好趣緻
咁繽紛
想知關西8日窮遊大約洗費幾多?酒店機票已book大阪,想去埋USJ,唔買嘢,食嘢拉麵嗰啲就ok有冇高手講解下,無限感激
食松屋一餐最多都係800Yen

平均一餐1000Yen x 3 = 3000
搭車 京都來回1200Yen

唔計入場門票 一日洗4000Yen 都夠
哇,咁真心抵喎,多謝巴打大佬教路
本身我預60000yen所有食同玩,睇黎都有突。趁依家唱多少少yen先
BTW高手巴打有冇咩景點推薦/伏?利申11月底去
睇番松屋最貴果樣都係790Yen....一定唔會餓死

有淨先食豪啲

搭車可能仲貴 不過你自己要做下功課

USJ 有啲日子會貴啲 想去就買飛先
買有QR Code 直入果啲 (有啲好似要去換飛 就不了)
明白! 非常感謝你
你打算剩係留喺大阪?
留D錢買USJ 快pass值得

食嘢搵D連鎖店唔洗1000yen
剩係大阪唔會洗得太多錢,佢得幾條街旺D,都係D百貨公司shopping區
水族館幾靚

唔係,銀聯雖然免手續費,但個匯率最差,Visa/master 會好啲
你再睇下自己邊張卡海外簽帳回贈多啲,用個張就啱
thx
拉麵600日元都有既,再唔係百貨公司D超市都好多便當,貴就貴在交通
咦,咁睇黎可以擺多少少時間喺京都我諗2日半大阪,1日奈良。3日京都都唔錯BTW有冇快Pass爭好遠?
銀聯係用黎拎現金 個價算靚 但會收手續費

其他時候簽卡好D 或者用而家外幣debit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞