日本旅遊討論區2022 (10)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
難得見到有人咁鐘意橫濱
河口湖巴士好長途 不過係平嘅
唔怕急去廁所嘅話可以考慮

東京好鬼大 選擇多
鐘意庭園嘅話可以考慮小石川後樂園同浜離宮
自己有諗過去二子玉川河邊行 日劇常見河原景
諗過睇博物館/美術館 不過去果期無咩展覽啱興趣
因為以前睇Terrace House D主角成日去
搞到我都想去,拍到好浪漫
咁應該好多啵 有排去
個人會主要睇下個邊有咩行下/玩下 先再睇有咩食
如果就返要食某啲嘢 要睇下個行程順唔順路先去🙈
真係太大了
你有冇搵到D早餐店
之前都係去7-11買D嘢食就算

略略搵過下酒店附近,好似無咩嘢咁早開
我住上野個頭附近啊嚟緊 所以唔擔心冇嘢食
加上買埋酒店個早餐做package就唔洗煩令日諗食咩早餐
只係有幾日要早起少少 例如去富士山個邊、築地個邊 同埋Disney咁 先可能唔係酒店食
我最初去 早餐都係7仔多 後來都係訓到自然醒 再落去cafe 喫茶店 慢慢嘆個靚早

黎緊想瘋狂食松屋 大眾食堂 m記 mos mister donut
想搵下D日式麵包店
但好多都好西式咁
日本麵包係得動畫先有
我係比TH佢哋引到我想去湘南同輕井澤
因為本身 pan (麵包) 就係西洋野 一開始日本人係無食佢地既習慣

後來都有在地化 銀座好似有間賣紅豆包 賣到勁出名 要搵返出黎試
有冇名呀
有好食嘅牛角包都得㗎
係呀我本身plan埋去輕井澤
但係TH啲景係咪郊外影
如果我一日遊,啲景好似無咁靚
銀座木村家 百幾年歷史 未開門就會有條龍

利申 未去過 因為武肺
巴打平時喺東京食咩早餐

搵到間egg slut嘅嘢好似幾正 8點就有開
我有上網睇到呢間
仲有間東京車站叫豆一豆,成個鳳梨酥咁

兩間都好似要排隊
啱啱睇到木村家啲相
原來我睇過有個英國節目有報導過
啲麵包師好似機械人咁
想問由東京去銀山溫泉,係咪應該買JR Pass抵啲?諗住玩3日兩夜再返東京,一晚住銀山溫泉,一晚藏王溫泉睇樹冰,嗰頭仲有咩地方值得去?
日本整咩都咁好食 甜品都係我今次既目標之一
山寺 米澤牛
大陸共產黨: 人地躺平, 我們的防役才是最好
(btw 內地官員正考慮將入境隔離期限由「7+3」縮短至「2+5」, 國內大型航空公司都正計劃在本月稍後時間, 開始增加國際航班)
就咁睇HX去東京架機差唔多full
你搭hx?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞