日本旅遊討論區2022 (10)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
想請教下大家迪士尼酒店加入場券package係咪淨係開番比日本本地人?用同樣日子search,日本版有位,英文版無
鴨記d日本上網卡好廢
Softbank 不限速不限量果隻,廢到長期上唔到網,定唔到位,第一次唔用wifi蛋就遇到咁災難既野
海外都開番啦不過要搶姐,最多book3個月啦
唔跟速限量通常都係伏
真嗰啲7日$200+

E隻,永久blacklist, 都唔知係咪大陸野拎SoftBank d網路整張垃圾sims卡出黎
地鐵長期收唔到都算,人多少少又係上唔到
連酒店坐係度唔郁試下佢上網佢都會上唔到
廢得好撚誇張
bic camera有
Thank you, 聽日去睇睇
睇樣都好伏,幾錢?
即係海外一定要用番英文/中文版book?
有冇話幾點開始搶?唔該晒
90蚊10日
要買真係買2舊水果d
一分錢一分貨
90蚊同上唔到網無分別
想知有咩10日 唔伏嘅sim卡推介
想可以上到ig, 用到google map嘅流暢用到10日
自由鳥 clubsim airsim
呢三隻即增值即用嘅先肯定冇伏
隔離post方丈嗰隻貴價無限速冇貨要訂
好的了解 研究下邊隻再好啲先
唔該晒巴打
每日香港時間中午1點(日本既2點)賣2個月後既飛
機票燃油費下個月又加
加幾多?
唔係減咩
多間航空公司陸續公布11月份燃油附加費收費,以香港出發飛日本(短途)為例,當中國泰每程由$298下調至$253(來回計減咗$90),香港航空就由每程$150上調至$253(來回計加咗$206),同國泰睇齊返。至於ANA同JAL係每2個月先調整一次燃油附加費,所以10月同11月都係一樣,要到12月先會有所下調!

國泰航空香港出發長途航班燃油附加費會由每程$1,330下調至$1,127(來回計減咗$406)。

溫馨提示,國泰同HK Express日本出發嘅燃油附加費前者每程收15,700yen(HK$839)、後者每程收15,000yen(約HK$837),同香港出發既單程同來回每程只收二百幾相比,差成五百蚊!所以最好一次過換/買來回機票!

*留意有關附加費係以出票日期為準,而唔係計出發日期!整張機票價錢仲要睇返本身嘅票價,燃油附加費收得平唔代表整張機票價錢一定係平!

廚叉加,其他減
拆左免稅袋 日本海關係咪會知道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞