日本旅遊討論區2022 (10)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
咩叫黑冰以為煙名
daiwa roynet 真心唔錯。
有冇Ching 買到東京迪士尼門票?
我買左7次都交易失敗
“愈高的充電功率則可提供愈快的充電速度”

睇研究差d watt數高過電品本身基本上唔會傷電池, 低watt過電器本身就會
巴打我都係苦惱緊呢個問題
未去過雪國所以對衣著一竅不通
頭先入Timberland問sales
佢話揀對防水同抓地力好d嘅底就ok
鞋入面有毛定冇毛就睇個人有幾怕凍
除非去雪山、雪地呢d積雪好深嘅地方
咁就要去專業滑雪舖買/租裝備
或者飛到果邊會搵到一隻專貼喺日常鞋底嘅防跣底
佢話當地人都係咁樣出街返工
但充電話 同 尿袋應該都夠掛
我懷疑係諗多咗,可能一對波鞋已經夠做唔想特登用錢買多對鞋着一個星期
除非係冰地,雪既就唔冼,唔好太浪費錢買裝備,有需要去到當地先買都未遲
求其波鞋就得
N年試過adi ultra boost, 唔怕冼,但係煩在會濕 濕埋對襪就勁撚凍
如果真係特別買,買對有goretex
而家多左好多平價選擇 香港又著到
落雪融咗之後再結返出嚟嗰啲冰
因為有人踩過污糟咗所以變黑色
有冇絲打去過銀座剪頭髮?求推介

利申:唔識日文
絲打你好
Plan行程真係一啖砂糖一啖c
沖繩係咪已經冇晒車租
freestyle
由邊度去青森先?即日來回?
買對行山鞋就得,唔好行咁邊,就一般都OK
無人係街著釘鞋
建議你book定免費取消嘅酒店先
到買到飛先再諗行程
抽飛勁難中,抽中左你要諗下可以訓邊
消息一出酒店即刻比貴婦book晒了
搶酒店搶到system都痴左線,AI auto 變到十萬yen一晚 重有system 反應唔切overbook 搞到間酒店要全部取消單,比人鬧爆出埋新聞
露營
Timerland 已經夠 歐洲落大雪我都係靠呢對 主要係貪佢防水
timberland 你返到香港都有機會著返 例如落大雨個陣
你跣親跌落啲冰度可大可少
小則跌瘀,大則跌親骨/跛腳
做咩要搏
yen跌撚到
踩雪唔驚,最多入雪,溶咗變水
但12月積雪未夠厚,踩冰地真係好易仆街
想問下富士山11月10左右會唔會個頂已經有雪?見ig啲相仲係冇雪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞