[親生仔] Google Pixel 討論區 (88) 7 | 7 Pro | Watch 召集所有被選中的面孔

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
(無行貨) Amazon直送開箱記得拍片,incase出事要退貨都方便啲

7 Pro / 7 主要分別
Mon大細, 2k vs 1080p, 120Hz vs 90Hz , Pro塊Mon用料會靚啲
5x Tele lens vs 無tele
Pro先有微距對焦攝影
超廣角 125.8° vs 114° field of view
12 vs 8 GB RAM
電 5000mAh vs 4355mAh (留意7舊電細過6)

Google Pixel系列行貨問題
Google現階段未有任何香港行貨消息, 各位有興趣巴打, 請自行尋找渠道購買。

VOLTE / 5G
用唔到, 除非你root機

實用連結
Factory Images for Pixel/Nexus Devices: (需要 Unlock Bootloader)
https://developers.google.com/android/images

OTA Images for Pixel/Nexus Devices (不需要Unlock Bootloader)
https://developers.google.com/android/ota

Pixel 6系 mon貼報告(集思廣益,回覆講下你用緊嗰個牌子)

夾到指紋
1. Hoda UV貼
2. ASPRO UV貼
3. Spigen Neoflex 軟貼
4. 犀牛軟貼
5. Devilcase 電競霧面
6. 寶狼 UV貼 參考成功率: 6/10 -> [url][/url]"重新set過幾次"後有 9/10, 可能要大力少少

夾唔到指紋
1. Aircase UV貼 參考成功率: 3/10

Your Amazon account is temporarily on hold
Your order has been cancelled
Your order from Amazon.de cannot be shipped
Votre commande Amazon.fr ne peut pas être expédiée
rip
lm
有無清用dbrand grip?
想知個底係咪會同個鏡頭平哂
咁鐘意突條鏡頭出嚟
俾人改日期個d,係唔係都嘈過CS先會咁
想買想買
班cs表示:有就自然會比你地嫁啦 催催催 改鳩個日期撚下你班友仔
Etxxxxxa 返貨唔知咩版呢
德馬,屙鳩你!
仲平過鬼域一開始再-200個價
唔好意思,請問美版、日版、台版有無分別?
我想用到5G > VoLTE > 八達通SIM
日版影相有聲,美國有512GB memory,至於5G、VOLTE,除非你root機,如果唔係唔使諗有
pixel唔啱你,完
當美國人用Pixel嚟香港旅行咪收唔到

root係已有方法整到?
以我最後認知Magisk原作者已無繼續搞
我Xperia諗緊轉乜好
lm
新信用卡啱啱到,可以食迎新
而家先訂amazon 有排等
唔知佢幾時出貨呢
上佢個網未見放出來
我都會用緊Xperia ,見佢四代唔生性想轉會
恨鐵不成鋼
有冇巴打係英馬寄香港,係己經dispatch / 收到機? 唔通等到18號先出貨?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞