Fearless|BRAVE GIRLS 討論區|21|期待下次CB

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
講真解散曲好hea勇兄有冇差到咁
不要說了
不過佢哋打後仲有個人活動...掛
衣家有討論話Brave Ent可能退出經理人生意專注製作
而BG如果出去其他公司以團體身分活動,勇狗都仲會繼續俾歌
你睇佢咁快賣舊大樓都feel到公司無水啦!
應該啦!仲搞咩團丫 做番音樂裝作算啦
dc嗰邊講? 個隊名使用權唔知會點
不喜勿插

真係覺得麻麻 唔識點樣形容但冇乜感覺
所以我都係單曲循環緊大眼隻ditto
有feel好多~
我記得公司聲明好似有講會繼續support佢哋㗎
團名根據新例係可以用,或者起碼有主動權去傾
但BG個名本質上已經尷尬,有無法律都唔會改變本身個開團係做公司招牌
再難搞d係逆行根本就唔關Brave作為公司個能力,最多只可以叫勇兄嘅音樂係有代表性
所以如果改名活動真係唔出奇... VIVIZ咁囉
但我諗勇兄呢d環節會扮大方俾佢地繼續用BG名,如果四人開口問的話
問題係有無水佢都不作為
團團解散公司都話support架啦
客套說話啫
yes 況且仲有約時都無support過
I see
加上佢哋四個仲想唔想繼續 會唔會合體都真係未知數
吓 真架
等我仲開心左一陣添
唔好意思我第一次接觸kpop同女團
MY寫法令人覺得一定維持四人組合咁樣,但我覺得都係佢盡量令個情況無咁慘先咁寫
你見佢地無論逆行前執包袱,以至最近四人生活,都有晒跡象係會拆開活動啦
EXID / Mamamoo都大概係用呢類方式去名義上唔解散,留條路之後合體活動
但例如Apink孫娜恩嗰part完全唔work,第一次CB已經甩檔唔promo
Mamamoo情況有d唔同 呢刻得輝人唔續 其他人短續咗所以完全體唔算難
加上個個本身都大把job 喺音樂圈都仲活躍緊

依家BG全體唔續 雖然名義上未解散 但當你每個人都簽唔同公司 夾唔到就好似你講Apink娜恩個情況咁
有歌就算了...
所以睇番EXID真係難得
一齊頂唔順Banana一齊唔續都可以仲出到野
不過佢地有LE,本身rap界producer界已有地位,Solji仲要去咗做聲學教授,要湊到個CB出嚟係做到
Hani 正花 慧潾 基本上係freeride狀態,尤其慧潾

BG我都想咁有造化但好老實講,無咩機會...
依家唔怕講 其實除咗MY實力比較突出 其他都相對一般 講到尾未來仲係鏡頭睇到佢哋就好好了 (假設無退圈)
其實我又唔明喇!佢哋又唔會上電視台打歌. 點解要送KBS台審議
🤔
屌。。。解散?

轉公司得唔得啊。。。。
可能電台播就要?
我前排都提過,逆行後都無搵OST類job俾MY,Breve Ent真係廢得好誇張
唔係話要好似GFriend Yuju甚至RV Wendy咁多,只係起碼試吓攝吓一隻半隻都好呀,web series都可以架唔一定要大台劇...
咁其實MY入BG前係有少量R7B jam ground經驗,我地以前都post過我有時都會聽
而既然以MY實力都未撈到solo gag,其他三個係幾乎無可能
龜Eunji基本上都唔會主力音樂,但Yuna似會
佢個friend Joha (前Brave solo叫 Park Soojin)我覺得實力已經幾高,都係製造唔到反應

所以我估除非有VIVIZ嗰隻有Big Planet睇中個市場先會成事
四個成員嘅未來個人發展都危危乎資源少到 仲有冇新公司簽都係個問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞