Fearless|BRAVE GIRLS 討論區|21|期待下次CB

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
買曬手燈入曬會
支燈仲要冇喺本土official con用過
連首曲幾時上架都唔肯公佈
到底fearless有咩係知得
今日
四個入面最擔心MY,之前身心出現問題仲硬撐上QD2,希望佢好好調理好身心健康後再出發。
龜可以考慮向綜藝發展,始終佢比較外向。恩智可以向Solo歌手發展,反而覺得忙內會向咖啡事業發展。。。
MY之前話過有教開舞 唔知會繼續唱歌定點
Yuna成日跟佢個solo frd一齊 我先咁估
不過開cafe嘅話都好 應該大把人幫襯

諗起棟新大樓 起嚟邊個用 執柒咗去算啦
所以首歌幾點出
應該都係韓國時間6點
個場勁大又set得靚 好嘥
勇狗正垃圾
睇左成朝關於佢哋嘅消息 由初初唔開心
到啱啱係twitter見到大姐嘅對話cap圖 百感交雜
從來冇試過追星追偶像 女團更完全冇接觸過
雖然冇見證佢哋逆行
但畢竟人生最低潮果陣靠佢哋嘅故事激勵自己行返出嚟
"佢哋都經歷完3年半空窗期先初一位啦 我呢啲濕濕碎啫"
"勇女都冇放棄 點解我要放棄"

今朝消息一出 成個世界好似崩塌咗咁
勇女對我嚟講係一種精神
係佢教識我堅持到底就會有希望就會成功
Icon of hope, 逆行傳說, 逆襲之神....
只要唔放棄 人人都可以係勇女

逆行之後每個頒獎典禮 舞台 甚至綜藝都睇完又睇
仲好記得queendom每集準時睇live 神心過追劇
每次低分贏唔到都喊 戥佢哋唔抵
每次高分排第一又喊 證明更加多人識 支持同鍾意佢哋
估唔到個結局係咁 求其幾句聲明揼低隻歌就好似煙消雲散咁
雖然知道佢哋總有結束偶像生涯嘅一日
但冇諗到個畫面咁差囉

唔開心 或者對佢哋有咁嘅結局好唔甘心 食住逆襲同queendom之後個勢其實應該會有更大嘅發展
亦都好憎勇狗咁樣營運同浪費佢哋 當佢哋係搖錢樹同condom
但同一時間又開心 起碼佢哋終於自由 可以做自己鍾意做嘅嘢唔再綁手綁腳
另一方面又擔心 咁佢哋以前啲歌點算 rolling, we ride 真係百聽不厭 咁之後仲有冇機會聽到佢哋唱呢?

思緒仍然好亂
係見到大姐嘅cap圖 話係新開始而唔係結束先至好返啲
感謝各位Fearless一路嘅陪伴同分享~
更正: 大姐係話完約唔係解散
歌任何人都可以唱. BG個名佢哋都可以帶埋走!只要佢哋想用返依個名.
吓 真咩
唔會有版權或者商標註冊問題?

有冇source? twitter/ ig 碌咗半日都冇見到
最後一首歌 出了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞