小弟開發緊一隻糞Game

159 回覆
19 Like 130 Dislike
個個係工作,如果唔係疫情都唔會咁 自己搞自己 Project,就係唔想同工作掛鉤,而且佢哋又根本唔識本土文化,問佢 Powerful Face 仲話你英文OK,siu4,所以根本無意思,講咗都嘥氣
其實個個係堅差,今次實質上改進好多,個問題出係動態光源無Baking到 而家最新 Version 就正常返
其實有遊戲框架,都有劇情框架,而家差在唔知點樣最好哋擺落隻Game裡面,因為本身隻Game係劇情主導
如果真係唔掟就屌,真係想知道邊度有問題,然之後再改,麻煩呢位師兄了 盡力做出好嘅香港品牌
真,已收入錦囊!感謝呢位師兄提點
我仲未玩你隻GAME, 可能聽日玩
你係咪咩特效都掉哂落去隻GAME度?
SETTING有冇得調開關特效?
唔係嘅話一般唔洗最洗1660咁高配置
唔開最高配置嘅話,應該OK嘅
我得970
有心理準備玩唔到
不過你隻GAME唔係最誇張
我前日收到隻GAME評測請求
最低要1070
https://store.steampowered.com/app/1759340/
頂啊,推薦配置4090 都幾癲下
最少你已經做左出嚟...比起得個講字黎得好
其實d comments已經講哂有咩問題,你跟住嚟執咪得
同埋唔好用真名出game...
咁諗都幾傻
又唔係超哂班又要人哋硬件去咁高

隻game大執就緊

但係講緊係要底到開始去改善

免費Project喎,真係義工咁喎,師兄要唸清楚
漫漫長路,有排學
其實點解唔可以真名 獨立遊戲咪就係講緊一個人,定其實可以用 陳大文 呢個名
我以為我推薦配置係 2080 已經好過分
又未搵到ft工,我當吸下經黎寫portfolio我未玩隻game,唔介意可以加tg傾,睇下有幾複雜
其實望落都唔錯 奈何太多同類game
indie 不如諗啲另類啲 簡單啲嘅題材 好似易啲成功
好勁 樓主有冇programming 底
同埋可以分享下你睇咩教學嗎 我想整下ar 手機game
好勁 樓主有冇programming 底
同埋可以分享下你睇咩教學嗎 我想整下ar 手機game
試左下
D半透明畫面搞到眼都花
個提示出左黎一下消失左(最好係一段小字顯示係MON度先好)
之後唔知做咩
去到炮塔個位冇路行唔知做咩

咁退出去再睇多次提示啦
點知再載入做咩9狂食RAM
閊返再開都狂食RAM(唔知關唔關開住OBS事)
但肯定係唔知做咩9狂食VRAM
我開GAME VRAM就扯到食左3.5GB
食埋RAM

總之冇辦法再試啦

其他問題
冇得SET制
ESC冇得去SET制果版睇按鍵
冇得SET音量
得15血太少, 我跟教學加速跳個位前少少跳都跌死
唔怪得條友整啲嘢咁多支那話,仲等我教精咗佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞