小弟開發緊一隻糞Game

159 回覆
19 Like 130 Dislike
其實是咁的,因為小弟我冇經過正統公司嘅流程,純粹靠興趣個人開發。

事由小弟目前有隻Game已經上架STEAM但都幾多負評下,大多數都係講緊教學關卡好混亂,跟住就糞Game咗

所以想問下各位有無好建議

Link就唔住先,費事搞到大家唔開心
又唔比Link 又唔比負評講你衰乜
問人建議?

整好啲唔好衰囉
睇下大家屌乜
咪改乜
我建議 比多啲資料先
糞game都要知邊到糞先幫到你架
咪搞好個教學關卡lo

Sor應該係有圖
Demo都無評咩?
其實有參考過唔少但都係唔得,懷疑我理解有問題
建議你比d心機搞

最好大3A大作水準

改善下d關卡咁

加油
係,所以隻Game都免費丟出街,想今次通過啲人屌,可以俾人屌到醒,但3A 一個人我諗會辛苦少少,不過我都係當學嘢了
其實除咗STEAM其它社群都話優化,操作……我就感覺乜都俾人屌過晒,每個部分又真係瞭解過,譬如優化就認識咗Shadow,模型LOD,每秒嘅工作序列要降低,操作就瞭解過Locomotion等等,有種感覺就係瞭解咗都係唔對路,俾人屌得仲多 可能未專精掛
咁真係幾糞
有時啲野整到既 但唔順/唔靚啫
即係你整個行路1212個動作好似小兒麻痹咁
人地又係行路動作但好睇又暢順過你

有啲野係要浸出黎既 至少你而加知有幾大進步空間
一係大執 一係整多隻啦
Btw link?
https://store.steampowered.com/app/2055600/XGAMER/ Lin係度,認真,如果有問題儘屌,做得專業都係被屌出嚟嘅,所以真係當學嘢
你自爆喎清

用真名做出game
再出埋相
玩咁大
自己整到好勁
我覺得無必要做人遮遮掩掩
諗諗下都係po出嚟,因為好似真係無辦法文字解釋得到
犀利 師兄整左幾耐?
D assets 都係你整ge?
你一個人整到咁已經係超晒水準
但steam既人唔知, 佢地會將你隻game同市面AAA大作去比較
只可以講你個Project開得太大
所有時間擺晒去搞game art已經係極限
就算畫面靚到好似Ghostwire咁, 無gameplay, 敵人重複都俾人屌到糞作
你依家只可以盡量執好隻game
如果真係有興趣做開發, 可以拎呢隻game做cv
搵下外國有無人請freelance
睇得出你係有料既, 但一個人整fps真係太多野搞
一人整到咁都幾撚癲
用虛幻整?
其實睇評論都俾晒啲Hint你要改啲咩
放game出黎之前最好俾鐘意打機既朋友試一試先
佢地唔多唔少都會幫你試到啲問題出黎
好過你直接放出街送死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞