小弟開發緊一隻糞Game

159 回覆
19 Like 130 Dislike
典型太過追求畫面而忽略左gameplay既重要性,香港有個業餘遊戲制作group,可以join入去,好多人可以比到意見你
可能我重點都係想擺係粵語度某個層面上講,我寧可放棄英文個,因為而家真係無地方無人手,真係呢邊求下個邊求下,當義工咁整反而係做好本地再做國外至少啲外國玩家會俾like香港,而且而家重點係搞好隻Game,推廣都係後邊嘅事
終於可以業餘踏入圈內了,感謝先!
一條友整超晒水準啦
用左幾多年
巴打
想問下啲場景同燈光都係咪自己由零畫起?
好勁
虛幻引擎缺點
就係用虛幻整既都差唔多
唔識形容、佢啲角色動作都有少少問題
其實嚴格意義上係主要編程一條友,但配音,劇情,故仔,真係需要人幫手,呢層就真係搵朋友一齊興趣咁玩

咁都差唔多就快3年 但發現業餘同專業真係無辦法比較,但唔會放棄
On99
其實唔係,其實如果你玩過遊戲玩過「主世界」呢個模式,就會發現世界係隨機生成嘅其實就係搞唔掟環境設計就將時間擺係如何隨機生成都望落去正,所以就變成買場景資源跟住抽離啲建築跟住隨機化佢低成本嘅做法唯有係咁
聽講話人哋好似係用動捕整動作?跟住就唔需要key個動作?所以我動作睇落去咁膠
你要做到gta 水準要幾耐?
唔知,但總會有個目標
好多就咁用虛幻整既
完全用晒入面啲資源既話
真係唔放係片頭都知佢用虛幻整
我覺得好事黎架
自己一個係難
而且中途實會有好多人柴台!
加油
咁你一開始又扮撚柒哂野唔比link?,屌你老母你條柒頭皮淨係識講一套做一套,收皮啦死傻鳩
你覺得我會同你睇哂佢?
支持,隻game做得夠好自然吸引到人玩,語言唔係重點
正如大把外國人唔識日文照樣玩日文game睇日文動漫
Ching 唔好灰心
下次堅持做好
糞唔糞得過而家d課金game先?
玩左幾分鐘,跟住條藍色線行就死鳩左
仲要係同一個位死3次
Ching整呢隻game之前有冇玩過game jam學下嘢?
我已經知係邊隻
你要唔要考慮搞搞D優化先?
D模型唔洗整得咁複雜
作為免費GAME唔洗畫面好靚定點
FPS順更加重要
係嘅咩 得閒認真研究下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞