林超英:胡紅玉害死香港一代男仔!

299 回覆
1055 Like 25 Dislike
今次就撑英哥啦
搞到女人霸晒好中學
真係痴線
想知點樣霸努力溫書考好成績所以入到好學校就叫霸?學校唔睇成績派位咁不如連試都唔好考banding都唔好分啦
建議田徑比賽都唔好分男女,明明我跑得都咁快,點解我唔係冠軍
你分清楚埋田徑比賽同學校嘅對社會有咩作用先啦大大隻字講就係大撚哂咩 你話男女智力發展有差異,你唔講埋個個學生嘅背景都有差異?有錢嗰班有更加多嘅資源,窮個班就自生自滅,咁教育局使唔使再開多條隊分開有錢人同窮人咁派學校照顧返窮學生啊

一個後天,一個先天,點比?
退一萬步嚟講俾你跑贏成班女仔你咪又係跑唔贏最top個班男仔你條廢柴唔好妄想自己跑贏成班弱過自己女人自己就係冠軍先得㗎

人身攻擊唔答

家長有學識同仔女成長都有幫助
做人唔好咁短視
唔係淨係得返工先係對社會好
我老母當年都咁講 話害死成代男仔
可唔可以分享下田徑比賽同學校嘅對社會有咩作用
咁不如體育運動都唔好男女分隊,平等丫嘛
點解基礎教育要競爭?
如果讀書男女唔分隊叫平等

咁點解體育運動要分隊?

女仔早熟同男仔肌肉發達一樣

係生理優勢
唔關事。
如果無作用, 就可以唔公平?
有閪不嬲著數
社會裏面嘅公立大學
係受公帑營運
顧及社會公義天經地義
大學本義
本身係應該運用社會有限嘅資源
集中人才同埋高端、精密嘅儀器喺大學
去培訓更多專業人才,例如醫生
去支撐社會運作

同時間
女性要平權
想讀書
純粹滿足知識上嘅求知慾
可以去公共圖書館
或者坊間好多進修課程
即係
女性受教權,唔會因為大學係所謂偏向職業訓練
而喪失

「大學唔應該係職業訓練所」
呢句嘢本身就唔成立
因為即使係咁
冇剝奪女性受教權

男女分梯隊
本身就最公平
男同男鬥
女同女鬥
女性天生生理係發育早
而且女性嘅雌激素會有利陳述性記憶系統
所以女性嘅腦部思維同生理
都喺考試答卷上會優勝過男性
呢個係先天
Not後天
係哈佛大學研究
唔知妳嗰啲研究係邊間菲律賓或者廣州大學?

所以顧及社會公義
本身男女分梯隊升中
(應該連升大學都分開)
先係真正公義

如果妳覺得唔可以50/50
咁妳就冇資格雙重標準
去講glass ceiling
話職場玻璃天花板
令女性高層少過男性
因為按妳邏輯
妳覺得升唔到就係自己廢
咁職場上女性升唔再高層係妳哋女性自己廢

麻煩唔好再雙重標準
外國只會更左膠
大潮流就係向母系社會發展

幫男人維權?

會比人話你唔係男人
所以點解東京醫科大學要壓低女性入學率
讀完醫科 實習完 累積到咁上下經驗之後 d知識唔係用黎醫人 而係用黎教仔女 真係奢侈
另外,第三張圖為2006年日本男、女醫師就業率,橫軸為醫生年紀,更可以看出日本女醫生在35、36歲左右的就業率降到76.0%
https://www.google.com/amp/s/www.thenewslens.com/amparticle/101167
如果所有女士之夜都無男人去
酒吧就齋蝕錢, 好快取消
班男人谷精上腦無計㗎bor
lm
紫衫最醒
睇條罅位就搞掂
關羽大哥
區域法院日前判決酒吧舉行Ladies' Night違反《性別歧視條例》,酒吧業界擔心再有同類事件發生,將推出「男士之夜」避性別歧視。香港酒吧業協會副主席錢雋永透露,被告酒吧Legends Club老闆受事件困擾,公司決定停止運作,重開一間新公司經營。

錢說,此案令業界感到「無奈及憤怒」,酒吧若取消Ladies' Night,每晚收入減少一半。他斥平機會無聊,但為滿足性別平等要求,協會酒吧會推「男士之夜」,不排除邀請平機會新主席陳章明參與。

錢雋永表示,平機會曾去信要求Legends Club取消「女士之夜」(Ladies' Night),及任何時候均要男女統一收費,酒吧老闆拒絕接受條件,最終被告上法庭。錢指,與酒吧負責人討論後得知,酒吧因無力承擔訴訟費打官司,因而決定缺席聆訊。該酒吧負責人因不堪受事件困擾,決定結業。
謝謝你 超英哥 我的超人
佢又話有搞作最後乜都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞