林超英:胡紅玉害死香港一代男仔!

299 回覆
1055 Like 25 Dislike
男女平等只係女權出嚟攞著數嘅口號
然後有班「真」女權就話你講嗰啲係假女權,真女權係追求男女平等,但又自稱自己「女權」而唔係「兩性權」/「人平權」…
月薪50kup都要睇下up到幾多
養一條塞豆窿真係勁貴
男女嘅心肺功能同上身力量係有分別
但唔覺分別大到會影響桌球嘅表現
女子打男子賽咪又係輸
日日有得練打左姐妹老母先
牛都好努力
補充多啲,如果呢班「真女權」真係存在嘅話,咁我想問佢哋為香港男性爭取過啲咩?如果真係做過嘢嘅話,點解而家香港男性不論係政策上同埋大眾集體嘅思維上都對仲男人咁唔公平先?

真女權平時唔出現,一出現就只會係當啲所謂假女權做咗啲大眾都接受唔到對男人非常不公嘅嘢,先係咁意出嚟講兩句,內容嘅重點仲要係澄清返嗰班唔係真女權,係假女權,唔係諗啲咩實質嘅行為去防止同類對男性不公嘅發生嘅機率。

以上我講嘅,就好似有班自稱真正嘅中國功夫佬咁,響平時比賽你唔會見到呢班中國功夫主動出嚟打贏,但當有另一班中國功夫佬出嚟打但打輸嗰陣時,呢班自稱正宗嘅中國功夫佬嘅就話呢一班出嚟打嘅係唔正宗嘅,係假嘅,唔代表中國武術
啱呀,作個glass ceiling term出嚟就r高層職位要預女人quota

Glass floor 又唔撚講,最辛苦最下欄最危險工啲臭閪女人就匿返入去老母個臭閪,影都唔撚見
個計分制度有利背書更叻既女仔
呢個唔叫公平
你如果唔明呢一點
你大可以過而家所有立法會都係經「制度」公平選出,合法性無疑

其實本來男女分隊,算係一種對制度不完善既保償,當然你都可以用其他方法去公平番佢~
band one有8成係女生,band three有8成係男生,咁同立法會有89個係獻世派有乜分別? 係咪反映計分制度出左問題?
咩公司嚟
咁又冇講錯wo

Pin嗰位絲打啲舊post都係講性平/女權
但呢單野上都會撐返男女分隊

一個立場入面分開好多種唔同意見好正常姐
Ching好虔誠
拿阿英 LEE穫我就撐你啦
第一張條女好正
有冇details
牛逼死了,好紅
林超英講呢個問題
真係帶出左一個道理
好多荒誕既政策
受害既往往係下一代
而下一代永遠係好難追究返上一代既行為
上一代冇受過呢種害處
永遠睇唔到下一代既痛處
好似林超英既耿直上一代係好少數
學謝偉俊話齋
你唔參選所以唔落選
制度問題唔係影響你個人
你一兩個人當選唔係問題
但社會就側埋左一面

比較恐怖既係,似乎唔會再檢討呢個band one學校有8成係女生呢個現象
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞