2017 Freshgrad RN Nursing HA Interview Offer區 (2)

526 回覆
5 Like 2 Dislike
有無廣華既師兄簽左約
有無廣華既師兄簽左約

仲未呀
有無廣華既師兄簽左約

仲未呀

究竟發生咩事
有冇7號返工既ych fg?
簽約未?

你報pre Rn tuns 定點?
佢有無覆過你email ?
有無廣華既師兄簽左約

仲未呀

究竟發生咩事

Hr 話會再打電話通知
有無廣華既師兄簽左約

仲未呀

究竟發生咩事

Hr 話會再打電話通知

之前仲問我4號返唔返到工
仲有冇人到依家都仲未有offer又冇reject letter

仲有人係咁?😕

我咪係 仲有冇似係咁啊

冇記錯你都好似係kcc in
仲有冇人到依家都仲未有offer又冇reject letter

仲有人係咁?😕

我咪係 仲有冇似係咁啊

仲有人係咁?😕

我咪係 仲有冇似係咁啊

睇黎都係冇offer咖啦 打去問又話唔知你去左邊
有2本天書一定要睇
有心理準備高階過nursing果d med surg, 但唔會睇唔明
睇左會更了解醫生係基於咩黎做judgement, 進入佢地既思路 (so that你唔會一味死跟醫生既order)
睇完+讀通你既knowledge會提高好多 (因為d HO都係睇呢d書)
1. oxford handbook of clinical medicine 9th edition
2. Handbook of Internal Medicine 7th Edition 2015

不過有時濟睇未必入腦
我prefer例如今日有個case septic shock, 果晚返去再睇返書今日醫生既Mx同書既有咩分別, 再諗多d, 就會入腦

有興趣睇
有無人賣二手/有ebook

仲有人係咁?😕

我咪係 仲有冇似係咁啊

會咁架咩
廣華既朋友唔心急咩?咩消息都無

仲有人係咁?😕

我咪係 仲有冇似係咁啊

會咁架咩

冇reject點都有offer嘅... 係唔知等到幾時啫...
Kwh終於打黎啦!

我咪係 仲有冇似係咁啊

會咁架咩

冇reject點都有offer嘅... 係唔知等到幾時啫...

未必囉 我有fd上年又係咩都冇
有冇巴打知道屯門醫院腎科環境如何?
workload, staff relationship果d

我咪係 仲有冇似係咁啊

會咁架咩

最後出Private?

會咁架咩

最後出Private?

係 但係呢個時候人地private都收哂啦
Kwh終於打黎啦!

咁幾時簽約
Kwh終於打黎啦!

咁幾時簽約

同問
幾時開始做pre rn tuns?
Kwh終於打黎啦!

咁幾時簽約

同問
幾時開始做pre rn tuns?

佢話預11/8簽約,話最快14/8可以開工問我幾時可以返工
交左rn registration receipt就直接做rn
問過kwh同事,佢地ward pre-rn tuns影都無
有無pmh巴絲已經返緊工?
有無pmh巴絲已經返緊工?

有fd番緊pre-rn tuns
我就黎緊星期一直接rn 好驚呀
ych本身填7號返工到依家都未簽約
d hr慢到
打電話催都唔覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞