【小說音樂化】YOASOBI 討論區 (16) 成立3週年 | 新歌祝福 | 高達水星の魔女

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
自己一個?
個個都買到得我冇
【日本新聞 | 政府建議打擊炒飛對策 推My Number Card認證】

日本打擊演唱會炒飛手段極嚴格,不過為咗進一步打擊黃牛,日本政府就提出可以用My Number Card作為驗證方式,買飛以及入場時都要作本人認證,真係大規模推行嘅話對於冇得申請My Number Card嘅海外粉絲可謂一大打擊!疫情後現地表演且睇且珍惜,希望疫情帶起無人LIVE直播之後會令日本演唱會搞手keep住做直播時段啦…

我會唔會一世都睇唔到live
放心, 我都冇
https://youtu.be/eG_bYp9gV6A
最新英文版 もう少しだけ

不過係咪唱漏音?

歌詞:
Most of it I can, most of it I can
If I take a step out in the world
Sow seeds that are inside of it all
I care, so let that flow around
I live and recall what each hour I got
............(都係聽番日文算)........
i tike 有教大家點分張票
https://l-tike.com/e-tike/navi/guide/
你個apps 收到朋友票,要入 佢名,入佢電話 B
B 唔一定係你或你朋友嘅私人電話

或者可以搏一搏
用旅行租返黎嘅sim card, 最好能收發SMS
因為確認apps 都係要apps 經 電話sms系統認證ローチケapps
到入境時你 試下 (唔知work 唔work)用租返黎嘅sim卡(唔係淨data卡,要通話的,070,080,090 字頭的,講到電話通常都跟sms功能)去認證個apps

另一個方法,有講唔識sms嘅人認apps, 可以 用 電話發信で認證する、咁你要聽指示玩認證程序(我未玩過)(即係講到電話就認到)(咁鴨寮街 sim 係咪可能得?用幾日啫,夠用啦)

認到朋友機,再跟 上面分張朋友票
睇完 ,個apps咪由佢(或delete),可能下水又有人咁收票.搶返ローチケapps 權.

另外中移呢張 包10個本地短信 (認證 發到一個就夠)(本地 即係日本國內 ,唔係環球sms)
https://www.cmlink.com/jp/zh/get-sim/?simDataTypeId=1
900 yen / month
咁似係買嗰時執得最嚴
fans club 抽要入070 080 090 去買,朋友都要入埋另一個070/080/090,否則error/抽唔到

之前run 咗兩轉fans club抽票, 完咗;
跟住轉 lawson club 抽就冇咁嚴
只係買票時嘅acc要i tike 認證account, itike 認證如果入852 會出error;
聽你咁講 ローチケapps 用852 認證,食人地分嘅飛都得咁喎
我想知佢點派飛入app 因為最後1星期先入 有咩事都搞唔切
用email拎? 如果email拎就852都得最驚佢跟申請既電話no.派飛
以lawson計
申請者要account認證同app認證電話號碼一致
開演前一至兩星期個app就會自動顯示張飛
同行者就唔清楚有冇限制
同埋一個號碼只可以持有一張飛

大家今年咩成績

今年聽少咗spotify走左去聽instrumental
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞