【小說音樂化】YOASOBI 討論區 (16) 成立3週年 | 新歌祝福 | 高達水星の魔女

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
都唔會有
9號同10號係菲律賓音樂節
會唔會有 collar 唱夜驅中文版
我有冇睇錯 fashion都串錯
咁就慳返筆錢唔使請YOASOBI
香港人想聽YOASOBI? 請collar囉
請教各位
抽飛嘅朋友,同行者 係唔係都要成為fans club member 先抽到飛?
我fans club, 有member id
同行者係咪要另一個member id 才可以抽?

有冇成功個案,一個人係FC, 同行者冇membership 而成功抽到?
寫左同行者都要有自己嘅member id
睇完
部紅機好型,但個ai 廢
依家套野係咪叫水星花園
紅毛綠毛白毛, 之後長髮佬應該為左查佢d 野又什埋後宮
d 高達老粉集集都驚套野爛尾大爆死
頭幾集越好睇
佢地越驚
笑死

佢地講到咁
我都唯有祈禱 YOASOBI 係有睇過套野既劇本先接
唔好變爛尾垃圾卡通主題曲
虎頭蛇尾已成定劣
其實上次 beastars S2 劇情黎講係好出色
但紅唔起
始終未有咩原作係帶動返 YOASOBI 轉頭
希望今次水星 ok
首歌個熱度明顯不及動畫本身
beaster d 人物太獵奇,我接受唔到
其實劇情好有深度
表面係講肉食同草食動物既共存
內核可以探討 / 影射既內容好豐富
可惜
第一季幾好睇 覺得啲角色幾得意
第二季就 仲未有動力開嚟睇
但角色造型咁已經唔想睇
0+3 點會黎
今次有少少唔好彩
勁嘅對手太多 呢期鏈鋸人米津同鬍鬚佬都出歌
睇過下d chart祝福好似開始跌緊
前景黎講
我反而睇好幾田單飛
有上升空間
可能係因為之前d歌太好聽
之後d新歌就算係中上級數
都好似比下去咁
覺得 pop 既缺點係好睇歌手 / 首歌本身夠唔夠潮
然後盛極就必反
因為太多人聽、太常聽
你再聽就好似已經唔再潮咁
同d 歌本身好唔好聽、有冇水準無關

個人覺得 YOASOBI 大熱左兩年幾三年
個熱潮都差唔多退
完美三部曲 book 3 就散場轉集中做單飛
久唔久先出新歌 hit 下
應該係保持新鮮感既最好形式

反正原本果只係「小說網站」既 marketing plan only
點諗到會變現象級效果
最怕係紅過放唔到手
死拖爛拖最後冇晒人氣啫
好在幾田自己真係有實力同魅力
單飛可能仲好
長玩長有
其實不嬲都單飛緊
不過佢單飛既歌冇咁出名
幾田私家歌出得太慢喇
要至少一年一碟啦
佢最近兩首都好出色
唱作歌手黎講產量太低
拋開個身份接多啲歌會好d睇吓ado
不過人地唱vocaloid起家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞