【小說音樂化】YOASOBI 討論區 (16) 成立3週年 | 新歌祝福 | 高達水星の魔女

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
祝福 cdwarehouse賣$440 十算 未訂而又想買既巴絲可以考慮下

重等緊日本sony music shop個隻到
有無人已經攞左貨?

下次點都係 Sony 訂左先,
今次諗住出左特典相先訂,
點知個日已經無晒
最後喺 CD 舖訂無特典版
如果可以搵到Ikura既偶像Taylor Swift代唱英文版就不得了
希望唔洗再睇字幕
都聽得出Ikura唱乜
請問邊到有得訂??
呢隻好似係steaming 版黎 得網上有得聽無得買
Ok thx
開場前一星期張電子票會射入去你買票時所輸入嘅指定日本電話號碼 ( 開頭070 080 090 嗰d 號碼)
你必須裝好ローチケapps (要日本apps store 才見到),要跟apps 方法認證,通常一裝完apps, 開apps ,apps就要求你先認證)

smart phone插住你買飛時嘅相關電話號碼sim card,係ローチケapps 入面,
按入面某button (唔太記得,一入apps就見到)
apps會用你張070 080 090 號碼sim card send 條雞腸code[都係經一般國際sms去lawson嘅電話號碼(default 會有個收sms嘅號碼出黎), server 收到你個sms, 就會彈返個確認完了sms比你嘅SIM CARD。
再入返apps, 會見到 lawson認到你部機個apps ,票就會自動係個apps 入面出現。
我上次認證apps 都係i tike通知發票後,才裝個apps(當然可以一早SET 認證先, 認完唔會見到票, 因為未發放),
上次認證完apps , 冇其他輸入, 就已經見到張票,有埋我名(買嗰陣時輸入嗰個名)

我冇試過甩network(蚊走sim ), 淨返wifi 可唔可以用個apps留住張票

-------------------------------------------------------------------------------------------
唔知下面方法可唔可以搵你朋友遙距認證你個Apps
-----------------------------------------------------------------------------------------
即係你朋友係日本,而你係香港/日本/世界各地,見唔到面嘅情況做下做呢個動作 < 我唔知work 唔work 架
你可以先裝好個apps, 整到認證apps , 個位要send 國際sms出街,按下 國際smsを送信する
跟住iphone會自動轉去 發sms 嘅位,default 會有日本lawson收code電話號碼 + 內容係雞腸code;
你叫你朋友 sms 入返同一收code號碼 + 你見到嘅code, 佢發送後等一分鐘

你朋友手機應該會收到sms確認, 確認嘅當然唔係佢apps, 而係你手上面部機嘅apps (我估會有咁情況, 唔知得唔得)
(第日當佢自己想買飛時,想用返ローチケ買票,佢咪自己裝返個apps, 再用佢部機搶返apps使用權)

你想試嘅可以試下,
你朋友想睇某場可以用電子票嘅WORLD TOUR ABC,佢想睇,搵佢先比你試下你安排嘅IPHONE, 食唔食到佢張票先;得嘅話,你又觀察下部機只用wifi (無SIM CARD) , 睇下留唔留到張票;留到咪即係你到時入場, 開個apps 應該仲show到張票,SHOW到咪可以入到場)
試幾日,你留到佢張票,到開場前一兩日, 咪叫佢自己個apps搶返apps使用權(鏟APPS 再裝返會要求認證) (認證完睇下張票係咪係返佢IPHONE, 係嘅咪PERFECT, 佢可以入場睇WORLD TOUR ABC)(有冇巴打有時間/有朋友又咁啱有嘢想睇, 又肯比你咁試?)(得嘅通知聲)

可能我一舊舊, 希望你明我UP 乜.
簡單D 講,
1. 你朋友, 你, 一人一個 ローチケapps
2. 你買票, 入佢手機號收票
3, 你APPS 做到位置要認證個位, 記下(A)收CODE 電話, (B)CODE
4. 搵你朋友SEND SMS, 跟你比嘅 (A) + (B)
5. 睇你部機認唔認證到.
6. 睇冇SIM CARD, 只有WIFI 又HOLD 唔HOLD 到票,
7. HOLD 到就唔好攪其他嘢, 部機等發票日到. (除非佢想用返一兩個月)
8. 佢一搶返個APPS, 你又要鏟APPS, 再認證, 搶回APPS使用權

留意國際SMS 會收錢.
以上唔知得唔得, 你地可以試下嘅.
--------------------------------------------------------------------------------------
可能去馬尼拉仲方便
好似得番朋友呢招, 上網睇依家無辦法海外再開日本電話號碼了
12月頭飛日本 到時睇下整唔整到個日本電話
今次特典條手帶咁難搶既
等報告
見有普通人抽選 好似唔洗電話
但點都登入唔返有冇人識搞?
我都係搞完ac未登入到
佢都係靠個app拎電子飛 個app一定要電話認證
宜家應該只係fc優先完到lawson app
要vpn先login到
同埋都要電話認證
岩岩抽左
你都要用個app入場
個app要認證
FC 抽唔到既,Lawson繼續無得抽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞