原神[14]

1001 回覆
18 Like 216 Dislike
我宵宮係黎抽聲優
補埋草神 我刻皇草鍾 甘雨融化兩隊齊
咁睇黎武器池棄得
我大保草神小保宵宮仲有一井大保可以儲起
就咁睇係咪唔玩草隊抽草神冇乜作為?
冇主C就抽宵宮 但係宵宮又冇胡桃咁好用?
唔知忍唔忍到手等胡桃
一律建議有石抽多隻角好過武池
有啲4星武分分鐘儲到精5
仲好用過5星0精
就算0命但多個角可以試玩唔同隊
有愛你自然之後服刻會抽多幾命
但3.x版本大大話話都仲有最少7個更新
唔玩草隊呢一年會好似有啲難捱
同神角一向都係值抽
就算去到4.x版本都未必會退
你係完全冇主C既新手?
前期好撚難捱架喎
我玩左成個月先到甘雨池 之後玩係兩個世界
如果下個版本真係復刻雷神
而家忍下手(或者淨係抽草神)
到雷神出個陣抽返個2命,攞埋把免費魚叉
基本上就打橫行
就算0命,配返幾個4星隊友,一樣幾抽得
我係2.1個陣抽咗,咁耐以黎都無缺席過深淵
好難得官方會肯送把契合度咁高嘅非限定武器

新玩半個月左右,得咁多人,無專武。
請問點組隊好? 邊個做主輸出? 你地成日話主C係咪即係主輸出?
得鍾離同萬葉既話..草神係咪可以做主C?
北斗幾命?
主c係主輸出
呢個acc係練雷神架喇
草岩風之間無任何反應擴散增傷 減抗萬葉全廢 得返eq風傷同吸怪草神 eq 全廢 e又觸發唔到 得返普攻
你加隻雷屬做主力好過
可以咁理解嘅
本身因為深淵唔轉得人所以需要慎重考慮配隊
其實打故事/探索就唔Care需要用咩角色,想用邊個就用邊個

加上依家角色技能機制複雜左,主/副C已經唔能夠準確為角色定位做分類
我見啲人宜家咁分:

站場輸出:(多數歸類為主C)技能組多係攻擊向同埋需要在前台(當前使用角色)才能發動

後台輸出: 開完戰技/爆發就可以轉其他人都仲有傷害輸出嘅角色

速切C: 同後台輸出類近,但專指擁有高倍率單次傷害爆發嘅角色

傷害增幅/減抗角色:簡單黎講就係Buffer/Debuffer,擁有技能增加自己傷害/減少敵人嘅傷害抗性嘅輔助角

奶媽/盾角:保住你啲角色唔死嘅人

有啲角色會有多過一個定位,就睇你嘅聖遺物/武器點配合

你嘅情況不如試雷神(後台)+香菱(後台)+煙緋(站場)+冰貓/芭芭拉(奶媽)?
建議聽日抽返一隻班尼特先(最好1命埋佢)
或者今個月商店都可以換佢返黎
Thx! 我而家通常都係 雷神 莫娜 北斗 煙緋
煙緋 主力輸出 , 有時煙緋打一波轉莫娜打 但發覺火水蒸發好似冇雷火超載咁大力。

隻北斗其係有啲怪要破盾先出
但發現果啲浮下浮下法師 嘅盾好難破,佢冰盾我用火攻都破得好慢,其實有冇方法快啲破佢?
我都見啲攻略多數雷電平民配班尼特
不過我得12個星輝 同8000石

另外呢個相遇之緣係咪夠十粒就抽得唔使留? thx
活動池每中2次紫色就會保證中3隻4星角色入面其中1隻
理論上中班尼特嘅機率都有返咁上下
係,手癢嗰陣用
一有就抽都可以,呢隻game 10連抽無額外獎勵
3.0甘雨池抽咗15x抽零行秋
我仲未有班尼特, 唔知今次肯唔肯比我
屌好撚慘
今次黑仔極都仲可以星輝換一隻
煙緋主c夠頂一排, 我仲用緊佢做主力打深境

得呢啲 係咪冇主c
我一直都係行秋+重雲打結冰/香菱煙緋蒸發+麗莎超載
你都啱呀,所以我話刷刷下去到後期都會夠打

btw之前抽咗凌華都會繼續用雷神
抽咗甘雨之後得返深淵同冰怪嘅副本先見到雷神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞