原神[14]

1001 回覆
18 Like 216 Dislike
聽朝11點
【原神】キャラクター実戦紹介 ナヒーダ(CV:田村ゆかり)「無垠無憂」
https://www.youtube.com/watch?v=-91yK7nai00
想抽蘭那羅
新入坑啱啱玩到稻妻留名
最近覺得啲怪打我痛左好多主要用緊行秋重雲香菱煙緋 我之前抽過坎蒂斯同五郎 應唔應該升黎用下?
其他角都係得佢送果啲
其實我覺得如果單純為提升dps而抽5星
打秘境/大世界慳嘅時間 緊要過 通關12層嘅150石
講原石嘅話打通11層都夠,練練下遲早都打到12
咁我覺得滿深淵唔一定淨係為咗個啲原石
咁講真就算你完全唔打 一期先得個600
一年都係萬四 都未必夠你抽一個五星
咁個game本身除咗深淵同部分高難度活動刷分嗰啲 其實都冇咩難度 其實滿星都唔算難添
追求點樣打滿星 打得輕鬆啲 或者點可以打得再快啲 本身都係遊戲樂趣嘅一部分
唔通刷咁耐聖遺物就係貪佢刷來好玩咩
煙緋好脆 重雲換芭芭拉 做奶
香菱換班尼特 充能要求降低d
暫時未有5星?
1隻5星都冇 班尼特都冇
早排中多2次香菱2命左
點解玩到稻妻都未有5星
石頭留左比自己既性癖?
你本身個隊伍組合已經成形
換人前先Check下:
有無裝到聖遺物(裝備)? (冠/杯/沙 位置主字條加攻擊力 or HP%)
武器有無升LV?
角色天賦(技能)有無升過?

五郎主要用途係加防/岩隊輔助所以你暫時用唔到
水槍你未到須彌都唔會養到佢住
我抽過好幾次全武了
依家留左幾抽等更新
個人覺得角池>武池
我爬過文同你地果d聖遺物比我d數值好廢
武器同天賦都係最近先發現要升
抽角色池中全武器
其實隨便升就得(中主字條)
純碎打主線/係地圖逛 攻擊力高就好足夠
反正你冒險等級45後都會由頭刷過一套🤪

優先順序:角色等級>武器等級=技能(天賦)等級>聖遺物等級
你全部石抽哂常注池?
唔係掛,咁買隻五星初始號仲好啵
我係用原石抽有活動個角色池 常注池係做任比夠先抽
啱啱睇返record 角色祈願活動中過3把4星武
活動角色池中4星武器其實唔洗太灰
唔抽武器池嘅話其實呢個算係武器嘅主要來源黎
去到稻妻既原石量一定夠你 保底一隻限定5星嫁喎
佢個保底係咪計單一卡池架?
我一開驚有抽過1,2次常注 可能咁有影響?
保底保黎緊隻草神定宵官好
咁都冇咁灰
常註同pickup池分開計
草神同宵宮呢家野為強度定為抽老婆?
新手冇主C應該宵宮先
但之後玩草隊就草神一定係鐵膽 自己諗
順便問
家下有三井石 大保草神完之後賭5050宵宮定抽武器好
草神一兩命傷害提升都係1x% 抽多隻角好過
甘雨冇五星武 但抽飛雷比佢用好似有D on9
冇胡桃咪抽宵宮
不過胡桃應該都差唔多復刻
宵宮主C黎講而家已經麻麻地(印象中從來都無上過一線)
純粹睇強度嘅話唔係好建議抽
今次武器池無宵宮同公子最好唸清楚先抽
唔係嘅話抽到飛雷會喊出黎
甘雨4星武器有幾把都已經幾啱佢用,飛雷純粹貪佢數值,效果完全用唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞