原神[14]

1001 回覆
18 Like 216 Dislike
就係千岩都攞嚟打傷害先有刷嘅意義班香帶狗
咁又有啲太浪費
抽草神硬食廢池
3.3係咪抽雷神?
留石抽佢
做咩會練細ac既 唔攰咩
每日任務始終都係重複性既野
點都會心態疲勞,冇原石送應該冇人會打
我都係有活動、有劇情先會肝下
平時就佛系
其實原神都算係咁
體力整濃縮結晶可以2日先打一次
每日任務10min搞店,就算當返工都可以快手搞店就算
原神對返工狗幾friendly , 呢排忙但係清每日,清體力,每個禮拜清聲望任同weekly boss都唔係好攰,活動時間又長,唔怕趕
有得9折抽卡唔錯
還好

我啱啱入坑嗰陣係1.6可莉復刻嗰陣,入咗坑之後玩落幾鍾意甘雨,嗰陣甘雨仲係極人權角色,但一直唔復刻
同埋我自己用電話玩,啲人話手機/手柄玩甘雨會勁唔慣,所以買咗個細ac體驗下,就一直養到依家 9抽下 玩下啲我自己main ac唔玩嘅隊
每日體力嗰啲我覺得還好 慣咗 我兩個ac都係用埋啲無腦單手隊 打住日常/體力 ipad睇下片咁
有時懶下會skip細ac日常/活動嗰啲 其實都冇咩問題 雖然話係細ac 我玩耐咗前幾日都過57lv 深淵開始滿星之後期期都滿到
不過由之前海島復刻開始覺得內容多到有啲唔係好想即刻搞 主線劇情嗰啲我全部有睇 但係探索地圖嗰啲實在太多
後面3.0開始森林書啊、新地圖啊,一大堆嘢堆埋一齊 推完主線就唔係好想玩,好似一開始要推就有一大堆嘢要搞咁
然後依家堆埋3.1更加多,就更加冇咩動力
不要說廢池 試著說9折抽卡
最緊要係暫時數值未膨脹得好緊要,對策角冇話唔抽玩唔落,又冇season乜柒,上年嘅meta到今日仲用得
抽新角純為興趣
我覺得玩遊戲可以relax d既,除非活動有前置任務要求,否則主線支線我覺得慢慢解都得,星期六日得閒咪打少少,反正後期點都有長草期俾你追返

森林書雖然好長,但係故事幾好,我都係岩岩先做完
係 劇情推得快純粹係我有睇開二創同人嗰啲 唔追下會被人劇透

內容來講係幾好 係最近真係有啲太多 前幾日同玩開幾個fd討論都係咁覺得 可能因為版本短咗?
想問定草神+八重可以點樣組隊?
激化隊點睇?
我覺得需要補一個輸出+奶媽位
輸出的話:提納里/賽諾/刻晴/草主 (4星的話:麗莎/皇女/柯萊)
奶媽:琴/忍

提納里+草神+八重+久岐忍?
正 我啱啱入坑2個月
正好補4星命座
香港谷?
好似係八重
我自己就覺得魈同胡桃呢啲用手機玩仲麻煩過甘雨
可能係因為2.8之前每個版本都俾人話太少嘢玩
有一排因為長草期太長而令到好多玩家出坑
乖啦
用返電腦玩啦
最好手感就係電腦
https://youtu.be/ty2PrNLTRHU
我要救走草神 邊撚個阻頭阻勢我斬撚死邊個
教令園一個都走唔甩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞