原神[14]

1001 回覆
18 Like 216 Dislike

咁咪休息下先,做下其他野,反正活動d原石拎晒就得啦,有心情先繼續玩
唔係,唔好咁傻為晶塊刷boss
去商城買啲乜乜塵,將唔用嘅屬性晶塊轉咗佢
換塵嘅點數平時有抽吓卡一定多到冇定用

好多boss成日會出唔同屬性晶,一定會出啲你用唔著嘅屬性
到你有嗰個屬角要升刷boss道具同時出晶塊,但掉返轉你今日為晶塊刷嘅boss道具未必啱將來用

仲有三次周本又會出晶塊,越玩得耐唔同屬性嘅晶塊只會越積越多,要練新角你只會欠boss道具唔會欠晶塊
除非你好得閒好有錢,或者7屬都有角色升緊而且好神奇地全部齊晒boss道具但爭晶塊,唔係無謂嘥時間同體力做無謂野
依家上線清體力日常嗰啲變到好返工咁嘅心態 睇住片hea下打就算 仲要我本身係有個細ac一齊練 細ac堆落一堆角抽咗冇練 未練好 鍾離 胡桃 宵宮 妮露
但我game外啲資訊嗰啲又仲跟得幾貼
btw你地之前三合一更新嗰陣狗糧換咗咩聖遺物
最近清體力背包係咁唔夠空間
啱啱數咗下差唔多有成千個五星狗糧未用
之前未更新嗰陣諗住留返更新 更新完覺得嗰個都好似唔係太需要就一直冇換
我換過魔女翠綠同沉淪
其實都係睇嗰陣練緊邊隻角色
就係冇乜 我之前練嗰啲多數都係一係靠絕緣本 一係完全唔關事嘅
深淵暫時都冇咩壓力可以輕鬆過 冇咩練新角必要 我依家刷緊草套都幫唔到手
我而家好缺聖遺物狗糧
升草套/飾金套直接食5星狗糧
冇咩要合咪宗室或者千岩,兩種後台buff兩隊6個總有一種啱用
兩件套效果又大路
我慣咗一向唔食五星狗糧
以前練融甘嗰陣三合一樂團直接幫我大畢業 養成咗留低狗糧三合一嘅習慣
就真係冇 我依家深淵多數一邊雷九萬班 一邊宵夜鐘雲 得班尼特要 但我班尼特係開荒嗰陣已經抽到 一早刷過 都冇咩壓力再刷
千岩我得永凍心海會用 但我都有刷過 而且心海呢啲主詞條啱基本就得
我諗緊冰套/魔女/如雷之間換一套 冰套我本身唔算太好 但我都好耐冇用過冰隊 魔女可能比香菱 如雷我本身冇練開雷c 但可能以後會 未雨綢繆一下
我睇直播主高練度帳號過百粒+20聖遺物/N隻90LV
應該玩左1-2年先做到

我玩左半年而家先得3隻90LV/1X隻 80LV
仲成日唔夠經書/摩拉
應該差唔多 我自己玩咗年半左右 +20聖遺物應該都差唔多百幾?冇特登數 我反而覺得90lv難啲 我自己有好長一段時間都係冇特登拉90 有資源都係刷下聖遺物嗰啲 係前排覺得資源太多冇用先拉咗幾個90 之前我多數都係80突破就唔升
多數其實80突破就夠 拉90冇咩意思 印象中睇人計過80同90都係差幾%傷害 但係80拉90嘅經驗書摩拉夠你拉一兩隻70嘅輔助
我以前唔夠書/摩拉都係刷地脈 雖然有啲浪費不過都冇咩辦法
全部換晒火魔女
之後再刷下 終於畢業
換咗大概1000個到
反而想知你哋會唔會daily刷一兩次雙色花?
我慣咗每日各刷40體
同埋會唔會每日去執一星狗糧?
如果你依家有角色急需用邊一套仲駛煩換乜
有人用咪就係啱用,主詞夠用咪搏高分詞條,班哥冇壓力咪刷到一劈2萬換狗糧里都係為費事阻住刷

Btw你已有答案咁無法
執晒寶箱先諗
初期玩狗糧唔缺,係缺值得升嘅4星同角色卡lvl
各刷咁多?
我已經唔記得上次刷係幾時
唔會 太曬時間收益太低 過程又咁悶
咁有需要嘅話不如直接買體力算
我有答案但未諗好 糾結咗好耐
如果比班神刷傷害嘅話我可能會直接比魔女佢
之前無聊打過班尼特萬葉雙通 無相冰喺12-2嗰陣
我都係呢排先刷藍色花
錢就直接商城用星輝換
星輝 星塵下話
但都幾浪費我個人覺得 星塵我都係換下個啲特別西又低跌率嘅材料 ie 野伏眾/漂浮靈個啲
我多數下當下真係有需要先刷 直接刷到夠為止
入坑咗兩個月 請問有冇tg群組交流一下?
tg wts 都有 一搵就搵到
不過最好喺問完之後隔一段時間先入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞