[HKUST] 科大討論區(29) - 放榜仝人:成功近在咫尺

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
我諗住econ elective讀一個micro,其餘macro

我覺得UG macro好白痴
我諗住econ elective讀一個micro,其餘macro

Micro野冇咩心水

你想實用定點
依家civil major算唔算係負資產?

利申 啱啱入坑civil yr2

跳啦清
Elec同cs都好景過civil

既然我入唔到cs
我就咒今日既civil係未來既cs
留意到好多人鍾意behavioral econ
開心些牙份notes比大家睇
https://ufile.io/1x1s0

多謝ching

我未開到
咩course?
玩緊camp果D係咪NDS fm

跳啦清

既然我入唔到cs

你係咪痴左線
d樓起完拆左佢再起過咩
一係番支那國起鬼城
出去香港以外既地方都可能搵到食

有d後悔當年點解唔係揀cs
留意到好多人鍾意behavioral econ
開心些牙份notes比大家睇
https://ufile.io/1x1s0

多謝ching

我未開到
咩course?

econ5380

Micro野冇咩心水

你想實用定點

真心實用
因為我諗住遲d postgrad讀番個social policy

最好就讀econometrics啦

social policy你鍾意邊範?
labor, development, IO 幾乎全部field都有policy implications

跳啦清

既然我入唔到cs

你係咪痴左線
d樓起完拆左佢再起過咩
一係番支那國起鬼城
出去香港以外既地方都可能搵到食

有d後悔當年點解唔係揀cs

都揀左major
唔通trans 去cs咩

跳啦清

都Year 3跳唔到了
讀Cs就讀中大好過啦

跳啦清

都Year 3跳唔到了
讀Cs就讀中大好過啦

鬼叫自己興趣係讀傳統engine唔係cs
讀cs一早入左中大

Micro野冇咩心水

你想實用定點

真心實用
因為我諗住遲d postgrad讀番個social policy

最好就讀econometrics啦

social policy你鍾意邊範?
labor, development, IO 幾乎全部field都有policy implications

micro果邊我諗住讀labour

諗住PG邊度讀
成日話水人入科大,科大不知幾好

ching ho ball

分手啫
唔洗水人入科大下話?!

分手啫
唔洗水人入科大下話?!

科大is the best

分手啫
唔洗水人入科大下話?!

ust多仔啱曬maec巴打

跳啦清

都Year 3跳唔到了
讀Cs就讀中大好過啦

鬼叫自己興趣係讀傳統engine唔係cs
讀cs一早入左中大

civil同cs都唔收我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞