[HKUST] 科大討論區(29) - 放榜仝人:成功近在咫尺

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
想寫幾首詩落cheat sheet, 巴打們有冇推介

我未夠重傷 這雙腿會走
想找你驗過我心死沒有
只可惜傷害不見切口
也沒藉口 來博你問候
我未怕獻醜 寂寞多自由
不需再顧慮濃或淡妝 你不接受
我想識你女朋友
我想敲穿你門口
心死得更透

thanks bro
mark底左,等陣寫

我未夠重傷 這雙腿會走
想找你驗過我心死沒有
只可惜傷害不見切口
也沒藉口 來博你問候
我未怕獻醜 寂寞多自由
我想識你女朋友
我想敲穿你門口
心死得更透

thanks bro
mark底左,等陣寫

升大二了,還未試過拍拖,但毒男說:「不緊要,依家努力讀書考好會考,第時有錢你荒(慌)無女?」

結果,毒男克服了一個又一個的考試,升上大學;影畢業相時,發覺好多人都一雙一對,原來大學係撮合情侶既好地方。毒男依然一個,但他說:「不緊要,即將係我踏入社會大展拳腳既時候,亦係我幸福生活既開始!」

毒男努力工作,三年,五年,七年過去了,依然單身。但他終於達成了心願,成為高收入人仕 - 月薪達二萬零五百蚊。

毒男年過三十,開始疑惑:「點解我已經係成功人仕,但仲係無女?」更令他驚訝的是,公司不少女同事都同MK型男拍拖結婚,但那些男人可不是事業型喎,例如,Dorothy既男朋友只係中五畢業既Sales,月薪只有一萬八千蚊,比自己足足少了二千多元!點解?唔係努力讀書成為有錢人就有女既咩?

不知不覺毒男到了中年,身邊已無什麼朋友,自己渡過一個又一個既聖誕節及情人節。

毒男年老了,孤零零一個坐在公園,回想一生:「自己曾得過什麼?女人的身體是怎麼樣的?和女朋友係海邊共渡平安夜既滋味係點架?高登人不是經常留帖話:『後生時唔好浪費時間,第時有錢你荒無女咩!』我照做了,究竟什麼地方出錯?」

我未夠重傷 這雙腿會走
想找你驗過我心死沒有
只可惜傷害不見切口
也沒藉口 來博你問候
我未怕獻醜 寂寞多自由
我想識你女朋友
我想敲穿你門口
心死得更透

thanks bro
mark底左,等陣寫

升大二了,還未試過拍拖,但毒男說:「不緊要,依家努力讀書考好會考,第時有錢你荒(慌)無女?」

結果,毒男克服了一個又一個的考試,升上大學;影畢業相時,發覺好多人都一雙一對,原來大學係撮合情侶既好地方。毒男依然一個,但他說:「不緊要,即將係我踏入社會大展拳腳既時候,亦係我幸福生活既開始!」

毒男努力工作,三年,五年,七年過去了,依然單身。但他終於達成了心願,成為高收入人仕 - 月薪達二萬零五百蚊。

毒男年過三十,開始疑惑:「點解我已經係成功人仕,但仲係無女?」更令他驚訝的是,公司不少女同事都同MK型男拍拖結婚,但那些男人可不是事業型喎,例如,Dorothy既男朋友只係中五畢業既Sales,月薪只有一萬八千蚊,比自己足足少了二千多元!點解?唔係努力讀書成為有錢人就有女既咩?

不知不覺毒男到了中年,身邊已無什麼朋友,自己渡過一個又一個既聖誕節及情人節。

毒男年老了,孤零零一個坐在公園,回想一生:「自己曾得過什麼?女人的身體是怎麼樣的?和女朋友係海邊共渡平安夜既滋味係點架?高登人不是經常留帖話:『後生時唔好浪費時間,第時有錢你荒無女咩!』我照做了,究竟什麼地方出錯?」

Fail

銀河ching

吾,一天,往大家樂午。曰: 白汁,飯取雞皇。價止二十六。

其售曰: 要配水止渴乎?對曰: 取百事。可謂,售之百事可取可樂。

吾無知售人道何,然吾對之非配水乎。其曰止三十  吾曰不,然售人曰吾是否電視觀?

侵其母 on99

我未夠重傷 這雙腿會走
想找你驗過我心死沒有
只可惜傷害不見切口
也沒藉口 來博你問候
我未怕獻醜 寂寞多自由
我想識你女朋友
我想敲穿你門口
心死得更透

thanks bro
mark底左,等陣寫

Fail

銀河ching

太長不了

其售曰: 要配水止渴乎?對曰: 取百事。可謂,售之百事可取可樂。

吾無知售人道何,然吾對之非配水乎。其曰止三十  吾曰不,然售人曰吾是否電視觀?

侵其母 on99

正喎屌你
決定唔溫了
鳩答都滿分啦
連Cheat sheet都唔帶

Lm

我從來都不想自由
一個人過得簡單 也許輕鬆 卻還是寂寞
多希望再被愛感動
幸福都只剩空白 未來畫面多精采 不值得期待

侵其母 on99

正喎屌你

肏汝浪會唔會好啲

1. oh~ oh oh oh oh oh oh
我俾碌蕉你含

2.今晚扑野夜唔夜呀 夜唔夜呀
叫雞好過摸大脾
Yea~~~
今晚扑野夜唔夜呀 叫雞好過大脾

黑鮑嬌 開記招
粉絲叫 佢哭了
並沒太多顧忌 重重面皮
冠A這個陳世美
做愛做到出名氣
瞞住你百人斬
余智偉一睇cheat sheet心諗
做乜撚嘢

侵其母 on99

正喎屌你

肏汝浪會唔會好啲

我說不出口 我喜歡了你
就像兒時的夢 就像奇蹟般
時間過去 假如我已經成年
即使艱難 我會不顧一切 去擁抱你
謝府見黑鮑嬌氣洋洋 淫賤冠希碌腸雪白明亮
霆鋒嫂pg制服淫樣 吹啦叭bo bo chan 嘴法極強
十億隻鷹犬真太無良 連累無得Download我未原諒
仲走去通報國際刑警 拉你踎監呢次手尾極長
哪位小童無犯錯 八蚊雖然投入過
兩張空座誰大意霸咗
阿叔當時嘈住我 阿姐走嚟撩著我
我先一時做錯

講嘢太窒 未去廁所 還未通便 就去澳洲痾痾
反應太慢 言詞未轉過 死八婆 挑釁我

做錯衰咗起底搵我 被拍邊想周街激播
是那個拍低我 沿路經過 一take過 影低我
直到YouTube高清轉播 直到高登起底審我
直到你刮到我 同伴篤我
將軍澳遇宅男 被開拖

中五細路 動作過火 無謂塞住 令到阿姐扯火
當這世上 人人嚟插我 邊個人 肯撐我

做錯衰咗起底搵我 被拍邊想周街激播
是那個拍低我 沿路經過 一take過 影低我
直到YouTube高清轉播 就到高登起底審我
直到你刮到我 誰亦媽我
不該去鬧八婆 極坎坷
忠告你 熱氣舌苔厚 你要煲夏枯草
希哥說 若你有包莖 排期割包皮
黑鮑說 若你太乾澀 你也需要KY
好天真 扮處女的你 原來咁荒淫
希哥忠告你 嬌姐忠告你 別再玩自拍
希哥忠告你 嬌姐忠告你 別再玩自拍
你 你是男人嗎 尚愛看成人長片嗎
女士 若然未熟練 也看幾套學下
波多野脫了褲 麻倉憂腿分岔
我伸手去試探 兩秒便潤滑
巨龍隨著這大戰呻吟裡高潮去
雙手擺動替代它

#難道白石茉莉奈 感覺都追不回來
試圖看羽田愛 宇都宮不自在
蒼井空 蝗蟲們都愛
其實你 引退了 那套永遠也精彩
鳴謝白石茉莉奈 拯救眾生於慾海
上原太放任了 常被射在體內
明步 每套也太心愛 難怪RIO也要共你比賽#

你 最近仍牽掛 是那套四秒合體嗎
誘惑 蔓延著慾望 靠性感制服嗎
波多野脫了褲 麻倉憂腿分岔
我伸手去試探 兩秒便潤滑
巨龍隨著這大戰呻吟裡高潮去
又係自己解決嗎?

#repeat#

難道白石茉莉奈 感覺都追不回來
試圖看羽田愛 宇都宮不自在
感激她們 毫無遮蓋
從沒有放棄過 兩腳永遠也分開
鳴謝白石茉莉奈 拯救眾生於慾海
看麻美最愛笑 常被射在口內
但明步 每套也太心愛 難怪RIO也要共你比賽
Do not go gentle into that good night

Do not go gentle into that good night,
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.

Though wise men at their end know dark is right,
Because their words had forked no lightning they
Do not go gentle into that good night.

Good men, the last wave by, crying how bright
Their frail deeds might have danced in a green bay,
Rage, rage against the dying of the light.

Wild men who caught and sang the sun in flight,
And learn, too late, they grieved it on its way,
Do not go gentle into that good night.

Grave men, near death, who see with blinding sight
Blind eyes could blaze like meteors and be gay,

And you, my father, there on the sad height,
Curse, bless, me now with your fierce tears, I pray.
我靠近斜陽為你寫 一生中摯愛的故事
I that am lost, oh who will find me?
Deep down below the old beech tree.
Help succour me now the east winds blow.
Sixteen by six, brother, and under we go!

Be not afraid to walk in the shade
Save one, save all, come try!
My steps - five by seven
Life is closer to Heaven
Look down, with dark gaze, from on high

Without your love, he’ll be gone before.
Save pity for strangers, show love the door.
My soul seek the shade of my willow’s bloom
Inside, brother mine -
Let Death make a room.

Before he was gone - right back over my hill.
Who now will find him?
Why, nobody will.
Doom shall I bring to him, I that am queen.
Lost forever, nine by nineteen.
https://drive.google.com/file/d/0Bx8naKHdFrHYUmx2aUZQa1c5ZlE/view?usp=sharing

太多了,整住落word先,有啲會親手寫

G持
https://drive.google.com/file/d/0Bx8naKHdFrHYUmx2aUZQa1c5ZlE/view?usp=sharing

太多了,整住落word先,有啲會親手寫

唔見左黑鮑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞