[2022/23 #63] 連登巴膠恥笑10月3日大量新線首航痕妓買定離手專區

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
顯徑過海有幾方便
全沙田一定係東鐵沿線方便D啦
同埋3rd party 處理唔到屎啲多重走線
你望下969就知
送埋你去做白衫125
明明我講緊同東鐵比較 (你自己話全沙田)
拉埋馬鞍山落水做乜

同埋我只係話顯徑唔係冇人搭巴士
唔代表我覺得986會好好生意
寧願攞車去做1m 795x 797
唔肯攞去做388 389 971r
域多利道半個鐘一齊聯合到站
搭的士走算
咁早未起身出油尖旺啦
上星期夜晚搭左尾二果班686
果班686 都係得30-40人搭, 客量都係一般

放工時間東隧又多車, 行得好慢
觀感上行中環灣仔繞道, 西隧感覺好似爽D
唔係咁塞嘅話都唔會整條988行大運
仲要好好生意
人到中年,朝早搭車去油尖旺
往咗十幾年沙田表示唔認同沙田成區對鐵路忠誠度高
祇不過鳩巴好多線真係開咗十幾廿年冇大郁過
40X 81C係表表者
開新線又不倫不類
e.g. 88X時段制、86C/286C互疊
但280X 287X呢堆走線正常啲嘅係不乏支持
雖然280X南行真係差啲 九龍覆蓋太細
火炭站私樓居屋下年入伙,65系小巴應該要搞一下編車預感65a變最疏最霉
有時快唔代表一切,如果只係慢少少,都仍然會有人搭巴士,如果價格上有優勢就會留到更多客。

80夠直接同鐵競爭啦,客量係有跌,但仍然撐得住。

朝早想上車瞓多陣可以搭,放工唔趕時間,唔想行到成身汗又可以搭。
九巴科技最劣
Hk no it
265M?
75x其實客量唔差 不過都係準備減班
咁可以280X/80M/81/K/85/88X/K/798/989/48P/X拉去中大內部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞