[2022/23 #63] 連登巴膠恥笑10月3日大量新線首航痕妓買定離手專區

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
香港規劃標準與準則:
決定位置的因素
4.1.16 巴士廠須在平地上興建,並須有合適的車道連接道路系統。此外,巴士廠的所在地,與各巴士總站設施相隔的距離適中,以盡量減少空車行走的 里數。

政府:去屯赤望后石青嶼啦 夠方便
可以2D拉去蘇屋/美荷樓,飛九龍城內街再拉去太子道東觀塘道協和街曉光街秀明道至上秀,13D/6D改經觀塘道,太子道東橋,太子道西及界限街飛站至太子,6D加牛下雙向分段。22改經伯爵喇利沙蘭開夏衙前圍聯合道,再改去觀塘道及觀碼。11D聯合道後跟2D至黃大仙,彩虹道後返回原線。6P縮去觀碼拉去如廣,大河葵涌道青公美孚荔景葵貨,改名40M轉全日,換40/A飛美長。
咁政府應該俾返塊地屎水重建新界東嘅廠啦
強烈要求272x摺線
應該屯轉搬去深井東村,加深井巴士線落屯轉BBi網。新舊屯轉上蓋起樓,安置掃管芴村民。掃管芴路拉落去駁屯公,再拆52X/952/C/61M/252X/B。將轉上層起多個轉車總站及公居屋邨,放93K/M/98A/C/P回程/13M特/213M/213X特/E22P/A26/N26/214/16/M/216M/619X/613/A。
其實個流程係咪:

1。巴膠車長一早同派更夾定嗰日開工要攞邊架

2。同主任夾一個字軌出嚟,玩盡全港

3。派更當日留車, 巴膠車長去取當日玩具
睇下個車長有幾大power囉

之前3ASV就擺明夾個字軌出嚟遊大運架啦

但普通呢啲純粹可能就同個派更講有舊攞舊跟住再叫人跟車咁囉
中国国庆中巴限定
黃漢X 出嚟倒米
仲有277X收比78A

南區收都係收7仔 4仔呢d疏d唔駛死

厹收就收277X
黃漢中窮到做PT?
南區行PFL嘅線撚有咁多人咩(除左970系)

減班都正常

但D車拎去開78x同停比將南就
一打開個流動應用程式嘅時候就被全頁廣告阻住

等到熄咗個全頁廣告嗰陣時

『車都走咗啦!!!!』

(大量乘客真實對白)

就喺2022年10月1號,新巴城巴表示會即時刪除打開流動應用程式時跳出嘅全頁廣告,令到用者可以更快入到去流動應用程式,盡快搵到相關需要嘅資訊。

刪除打開流動應用程式時跳出嘅全頁廣告,毫無疑問係絕對值得掌聲嘅「德政」,甚至可以話,有公共交通機構終於返到去當年開發流動應用程式人員,以至公司員工曾經一度堅持、但被迫放棄嘅嗰一份想方便到乘客、挽留到乘客嘅「初心」。

不過,新巴城巴拎著呢個消息,卻喺10月1號嘅所謂「國慶日」,只係用網絡社交媒體嘅1個24小時限時動態公佈,面對鋪天蓋地「講好香港故事」嘅「國慶日」新聞,咁樣做有幾多公眾會知道或者見到?

一開放咗API陸續有3rd party app出現嗰陣已經9秒9delete曬啲官方app
咪一鳩樣
收7仔就唔係收呀?
即係少客就可以合理化收車?
九巴app加adblock先用得到
一熄adblock就大撚鑊

我見到
丹桂村巴士廠未成
屎水:調撥72、969資源去支援皇后山
海庭:OK
乜撚嘢4/7疏啲唔使死次次都係聯合到站買大細
佢係郁969先算

72黎講,星期六日真係可以再疏少少,我寧願佢加比79X開 20分一班

ps:依家係1115,大家可以睇72開緊幾多分鐘一班車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞