intel innovation 13代CPU發佈會 集中討論區 今晚11:30準備開波!

375 回覆
6 Like 4 Dislike
睇唔到 有冇link?
跟住落黎就睇z690 b660行13代有無debuff了
蘇媽今次輸到底褲都俾人除埋
唔講以為amd要執笠
屌你正丫喂
係價格戰
Intel佛心
Intel yes
咁重口
https://www.techpowerup.com/forums/attachments/263279

Intel睇落好似知道啲嘢
6Ghz 13代KS特登定係明年頭季出
咁啱呢個亦係AMD打算出7000系X3D嘅時間
只能夠講今代想升級唔理邊面都係要睇定啲先

岩嫁啦,兩間公司打餐死就岩嫁啦,唔係消費者點會有平u用
咁KS不嬲都係遲幾個月先出既
一個就平d 大細核 個socket就最後一代

一個就貴dd但performance贏 socket最少去到2025

我寧願揀am5 戰未來

如果真係好似油二咁講係ddr5 bios阻到am5發揮
可以等多陣

等埋4090 benchmark 睇下4k 各cpu會唔會有分別再睇
我部am4都戰左三年 可以考慮換新
事實上目前ddr5起am5上面行的確好一般

遠遠比intel行得差

呢d應該係agesa同bios解決到既野黎

但對實際性能提升幾多就真係有待觀測
你日日都唔洗訓
還好

都差唔多訓了
呢啲野從1000吹到7000
今次我戰今日,唔戰未來。
日日update bios咩
本身target i5-12400F, 係咪唔洗等?應該未有新一代出同埋唔會降價
Intel良心不加價AMD可以返屋企瞓覺了,memory latency仲高過dual imc嘅12900k

Intel仲要係C34
係,所以無糧出果啲打手真係好on9
簡單啲講DDR5其實仲不成氣候

買2set D4不過都1.5k,可能仲平啲
Intel需要擔心,佢係自己R&D唔似AMD搵代工,真玩得起price war咩?尋晚股價已反應市場預期,唔想佢摺蘇媽玩獨大啊
幾時出non-k cpu
都係等14代ddr5再戰10年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞