intel innovation 13代CPU發佈會 集中討論區 今晚11:30準備開波!

375 回覆
6 Like 4 Dislike
我建議.可以考慮每一間牌子既中階板就OK

如果你真係多工玩得多.可以考慮7950X

側重於打機既.13900K

抵玩d係真係13代.am5平台成本係高d.不論CPU定係底板
唔該晒,我主要攞黎打機同埋行D劃圖同工程軟件,有問題再喺你解答問題嗰度再問
用緊b660m motar max,好唔好買粒g6900過渡到13700 暫時淨係打apex
唔明.你用緊b660m mortar max

咁.你係用緊咩cpu?
粒12100連舊機h610成set放咗,而家諗緊上12700定整粒g6900過渡先等13700
做野有公司機,又暫時淨係打apex都ok
得塊板就唔叫用緊啦
做咩成set 放…
又無後備機…
我唔明

咁你賣左set野做咩

我完全唔明

你點解唔留返部12100並機.再留返b660m mortar max黎等13700
換散熱膏啦
還記得

你之前都有寫評測文

但香港電腦市場太細,電腦雜誌都做唔住
買得12700/6900 就唔會換13700啦
一代半代既升級,效益太低
記得

咁我本身開箱係純粹為左興趣姐
13th non k 3月前出唔出到?
第2期消費券2月28到期
有冇諗過做完中文,再做埋英文,咁咪可以去外國
你之前介紹底版,絕對夠料同資格。Try presenting in English, 會多好多人睇
好似話同 12代 non-k, 一樣, 出年年頭有嘛

但, 請支付消費券溢價
我嘗試下try try

你話簡單溝通下.文章的話.未知我夠唔夠能力打到出黎
intel present 入面個rcp 都唔係msrp
好似係1000粒既price
bestbuy 都唔係賣e個價
13900k 589 - - > 649
不過.點計應該都係平過am5.底板個part平太多.就算以ddr5 z790計

未計z790仲可以買返ddr4
其實我唔係好明佢點樣分E core P core遮
平時如果部機無野做

又用E core咪幾慢下
等b650
前排又話ddr5 會跌價 唔知跌左去邊

black friday 可以望望有咩減價
b650
7950x 3d
ddr5 6000 一流
今次真係on9 先買amd
ddr5
見住市場$2000/條 到$3500/對
再到依加 $2700/對
跌幾舊水但都係貴
而家6000c36一對 2000有找啦
一直陰d 陰d 咁跌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞