intel innovation 13代CPU發佈會 集中討論區 今晚11:30準備開波!

375 回覆
6 Like 4 Dislike
用舊ram又慳返一筆
係啊所有ps/xbox都有問題,全部人隻眼都問題睇唔到你滿意未
屌你老母弱智真係唔係扮, PlayStation同Xbox行windows? Console可以跑到幾百FPS?縮撚返入你老母個閪度啦
屌你老母講講下PC拎console嚟比較,九唔撚搭八😅
應該話intel個啲係真大核,amd細小小。
雖然核心面積細可以整多幾個核,但大core面積會有影響效能。
下代應該反盤了,可以買定啲intel股票。。。
E core 跑分 無限接近6代skylake,同android 粒殘廢A510唔一樣。

佢比較似係Apple 既e core
我之前玩csgo成日由4 5百fps -> 廿幾fps
講緊只係幾個ms, 但好影響操作 換intel即刻冇事又點解釋
Xbox個底咪又係windows core,行directx 你扮緊弱智?
1080P 7700X IPC性能用黎打FPS驚 幾勁
跑驘1代2INTEL幾個馬位
CSGO上到1000FPS

但綜個性能同價錢 真係NO
轉會保平安
用家角度 CSGO掉FPS個幾微秒夠你輸
2077 PS4PRO彈到仆街 應該入邊個數
呢個網會睇壞腦
DPC latency高Memory latency高就算有2000FPS都冇用 btw csgo=dead game
睇完評測 更加肯定要食煙
板又貴 焗上DDR5 X670 cpu定價 好過去搶
Windows server 2022夠係Windows 10 21H2 base,唔通用落又同普通Windows 10一樣?淨係Home貼Pro之間已經有分別 Xbox更加唔使講
硬件野
可以睇邊啲youtube值得睇下
講真intel都算係咁,啲CPU從第一代到而家都冇點加過價(近幾代加咗落motherboard度) i7賣咗咁多年都係賣300幾USD
amd主要賣未來可以換u,可以換兩次x3d貴就真嘅
Hardware Unboxed (Monitor review比較專業)
Gamers Nexus (乜都講,但都幾多廢話)
Actually Hardcore Overclocking (悶)
Digital Foundry (講啲嘢on point)
硬件茶談 (中文清流)

睇開呢幾個channel, 不過開得youtube都好少睇hardware

仲有個meme channel叫NikTek
多謝煙條 官方實證最強性價比遊戲U係X3D
我等入手7950X3D了 希望AMD唔好縮你老母!
識睇一定睇世界冠軍
X3d 係熱好多
今次已經95,我諗除左gaming,x3d應該要降頻先得。
同埋一高resolution就冇咩用。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞