用緊iPhone既你,究竟跪低左買icloud storage未?

232 回覆
18 Like 536 Dislike
其實定期清相
都唔駛點買依啲野
我一直都係IPhone既用家,其實佢所有野都好順好滿意,唯獨係每次backup相片都真心覺得好麻煩

每次插線入window PC 去connect部iphone,首先要等好耐先出到個DCIM folder,然後入面d folder就要逐個逐個拉出去desktop/外置hard disk做backup,因為唔知點解如果一次過拉曬所有folder,佢過過下就會無啦啦斷,又要再搞

itunes又唔給力,上網睇到有d software好似幾好可以禁個制就import曬d相落電腦,但我又唔想俾錢買software

同埋我係覺得 點解android可以好簡單做到既野(一次過拉曬所有野出去一個 PC既folder,然後擺係度等佢自己load完就得),但iphone就做唔到,要搞到咁麻煩,要係度逐個folder咁拉,勁浪費時間

然後身邊既朋友都開始逐個逐個選擇買icloud storage算

所以想問下用緊iPhone既你,可唔可以分享下你係點backup相? 定係都已經跪低左買icloud storage

轉android d相同片放晒係sd卡 轉機=拎返張卡放入新機 完
我冇買 就咁itunes full backup 算
以前我都係咁諗
定時定候擺落電腦
驚部腦壞 又買多隻hd
驚部腦同hd一齊壞 又擺埋落隻usb
搞到我都嫌自己煩
而家買左2tb share埋俾老婆用 即刻令我容光煥發 嘩正呀
咪臭系
係ifandog嘅一早買晒啦
我同老婆兩個用1TB,就黎比佢逆權侵佔到無哂位
我放iSafePro啲A片都唔夠佢啲相同片多
我放上OneDrive
華為mate50
share iCloud folder 俾客,如果客無apple id 係咪會睇唔到?
佢成個post根本完全唔合logic
如果佢認為插線係咁好
咁使乜諗iCloud
用iCloud都幫唔到佢容易d插線過相

如果佢覺得iCloud係方便過插線
又點解講到又脆底又盛

所以先叫佢諗清楚自己想要乜先
第一 給你老母力咩 死大陸系
二 其實係你柒
好心有咩唔明就上網查下有咩解決方法
係iphone禁兩三個制就可以解決斷file既問題
之後就可以一野拉啲file落去
iOS 6
16,打漏
給你老母力咩給力
Airdrop過Mac好方便

同路人 不過會定期插電腦清相
點解icloud 係跪?
如果過咗2TB咁點?有冇得再加?
唔會
想知道你張卡GG 左大機會啲 定係icloud 刪晒你啲相大機會啲
有用fonepaw 黎過資料洛ssd到

同埋如果唔開pc就用外置ssd要買多舊轉接器連接
用開synology nas
唔會買iCloud
128gb已足夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞