用緊iPhone既你,究竟跪低左買icloud storage未?

232 回覆
18 Like 536 Dislike
我一直都係IPhone既用家,其實佢所有野都好順好滿意,唯獨係每次backup相片都真心覺得好麻煩

每次插線入window PC 去connect部iphone,首先要等好耐先出到個DCIM folder,然後入面d folder就要逐個逐個拉出去desktop/外置hard disk做backup,因為唔知點解如果一次過拉曬所有folder,佢過過下就會無啦啦斷,又要再搞

itunes又唔給力,上網睇到有d software好似幾好可以禁個制就import曬d相落電腦,但我又唔想俾錢買software

同埋我係覺得 點解android可以好簡單做到既野(一次過拉曬所有野出去一個 PC既folder,然後擺係度等佢自己load完就得),但iphone就做唔到,要搞到咁麻煩,要係度逐個folder咁拉,勁浪費時間

然後身邊既朋友都開始逐個逐個選擇買icloud storage算

所以想問下用緊iPhone既你,可唔可以分享下你係點backup相? 定係都已經跪低左買icloud storage?
給你老母力咩
買icloud都要形容成跪低jm9
買左好多年了
全家人用緊200gb,換機backup restore好方便
好耐都冇連過電腦了

雲上貴州,打死都唔買
No bullshit, 一個月果少少錢就買啦
iCloud又會好快?
一唔小心delete就好快唔見晒啲嘢?
用第三方定件咪得囉
ios用唔用到google one?
其實唔係話每個月俾唔起$8 ,$23,甚至$78
只係我一直都選擇逐個folder拉,而唔想依賴左icloud
但最近apple個DCIM入面既folder format轉左,令成個backup過程變得更麻煩
用豆腐備份
Win10之後都未出過DCIM,師兄點做
唔gur Apple,咁你咪用google photo / one drive囉
ching 係用咩第三方軟件
認同樓主,拉folder back up好方便
跪咩低?

插線你覺得方便

然後全自動嘅iCloud你竟然嫌三嫌四

可唔可以諗清楚你想要咩先
唔該曬ching
上網睇好似幾好幾方便,我再研究下
送中都要跪低
無買到
我宜家用緊iphone13pro都係連落Win10,禁完trust this computer都會出現,係有時要等耐少少個folder先會出現
買 icloud好失禮你?
google photo?
買左Google Photo,幾順

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞