勁人真係太多

159 回覆
880 Like 23 Dislike
畢業後只會機械式工作
失去左邏輯思考既能力
係咁架啦世界咁多人
世界70億人,比你做到最top嘅0.01%都仲有70萬人係你之上
做到最好嘅自己就夠啦
而家全人類行緊衰運都係
因為啲XX上晒位
哈巴狗。。。你係瓊瑤??宜家寫愛情小說???

仲有我聽唔聽話同你講野9唔搭8有咩關係????

滿口理論,成日將D野簡單複雜化,多兩條普通問題就已經起曬鋼,但又成日搭錯線9唔搭8,你轉數係咪真係慢到咁?定係毒到唔識同人鬧交???
理撚得人 自己畢到業就得
你其實係咪唔記得成段野本身係講緊你D咩。。。問緊你我聽唔聽話同你講野9唔搭8有咩關係,你就答我"唔識分係咪撚俾人撚緊"

笑到氣咳,係咪真係7到咁。。。你究竟識唔識同人鬧交???
你真係唔CARE人地講乜,就唔會特登打一大段廢話去覆呢段所謂"無意義"既野喇 又要嬲嬲豬句句覆到捉,但又要呃自己唔care係撚緊狗。。。。你可唔可以有一句係無矛盾架???
無心拗就連覆都唔撚覆啦。。。你真係好撚正,無一句野係正常,句句都有位俾人串,有冇咁撚on膠
"無心同你拗搵你zip時間"???你講出黎自己有無笑宜家係小學雞玩閘住反弾無回頭???真係囉黎玩,就唔會一開頭嬲到要鬧"老豆射落幅牆度唔益你老母喇",第一句就已經做你所謂"撚狗"既野啦嬲嬲豬洗唔洗呵返

對付??sorry囉我都係講真話,原來呢個世界唔講得真話架冤枉呀包大人,莫大冤情呀,六月飛箱呀(拍唔拍得住句哈巴狗
呃自己其實都幾好既,唔係俾人撚到咁,應該神早跳樓死左。。。不過呃自己呃到咁好笑就真係第一次見

其實唔識同人鬧交唔洗夾硬覆,又要覆,但覆埋D9唔搭7長篇大輪但又要柒既野,施主何苦呢???
咪當係我囉笑到氣咳
以前讀大學都覺得點解有d人個樣又好又醒目又多朋友
畢咗業出黎就會知你唔會同果d人同一個pool做野
亦都有一堆你讀書時期覺得佢好勁既人到出黎搵野做就消聲瀝跡
慢慢就會見返多d平凡人 捱過呢一段時間就得
老土d講句 好快你就明唔係鬥呢四年
好自卑 決定躺平
你仲未搵到會令自己發光嘅地方,大學呢幾年你要盡快搵啦
IQ有得練 逼自己諗嘢快啲就得
之後就有閱讀習慣 新聞又好 news feed又好
但係 mindset緊要過IQ
唔好俾香港影響自己太多,睇多啲英國既片 (美國嘢唔洗特登都成日睇到)
學下經濟學 了解下世界上有乜公司 乜行業
可能你叻過佢哋但自己未知
精進英文 去到聽乜口音都聽得明
don’t let anyone tell you what to do
don’t let anyone ever look down on you
chose your friends
one spend free time with people you love or better than you

i’m just a nobody.
大學啲精英都係集中喺某幾科
你見識到咁多勁人其實你都唔差得去邊
點都叻過堆淨係識喺度圍威喂嘅傻鳩
我大學join過個introduction course 教d 基本既Linux command
最後project 我run左個she’ll script check folder之類
但最後其他group又整app又整hardware ,屌你老母咩 9唔搭8
但最慘係組組都係咁 我個時懷疑自己入錯班房
如果有個人出生億萬家族,佢又係你同學,當然同期你不論環境家庭都不及佢,到社會工場佢係ceo,你可能it9,你過幾年結婚生仔,有錢人溝明星溝靚女,但佢公司一個浪衝走9成資金,但你係it9但你仲穩定工作有老婆有個仔,有層供25年樓,有錢人而家不停煩緊點樣問銀行拎資金成世未輸過,而家要低頭問人借水,你估佢爛受咩程度?最後佢要賣家族資產賣公司,先過到關,到最後佢叫做過到呢關,但性格大變,而你仲做it9但無乜經大風大浪,你覺得邊樣岩你生活
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞